Dervişe Güneyyeli Kutlu’nun; “Karaliçe ve Sonra” adlı öykü kitabı Gazimağusa’da tanıtıldı.

Ghora Yayınları’ndan yapılan açıklamaya göre, Buğday Camii’nde gerçekleşen nın ilk tanıtım ve imza etkinliğinde video gösterimi eşliğinde öykülerden kesitler okundu, resim yapıldı, yazar ve yayınevi yetkilileri sunum yaptı.

Mağusa’nın tanınmış simaları, edebiyat severler ve sanatçıların ilgi gösterdiği tanıtım etkinliğinde, kitabın kapak resmini çizen Ressam İpek Denizli Karagöz, öykü ve müzik eşliğinde resim çizerken, konuklar arasında yer alan sanatçı ve yazarların da kitap hakkında yorumları ve yazar ile ilgili anekdotlarıyla etkinliğe katkı koyduğu belirtildi.

Katılımcıların da eşlik ettiği kolektif resim etkinliğinin ilgiyle izlendiği ve ortaya çıkan tablonun gecenin sonunda sergilendiği ifade edilen açıklamaya göre, kokteyl eşliğinde sanat ve edebiyat sohbetinin sürdüğü gecede, okurlar kitap alarak yazara imzalatma imkanı da buldu.

BİR SONRAKİ ETKİNLİK 16 NİSAN’DA LEFKOŞA’DA …

“Karaliçe ve Sonra” nın bir sonraki tanıtım ve imza etkinliği, 16 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de Lefkoşa Khora Kitap Cafe’de gerçekleşecek.

Kitabın Editörü Nazen Şansal, Khora Yayınları’nın önemli bir misyonunun; Kıbrıslı Türk toplumunun yetiştirdiği yazar, şair ve araştırmacıların eserlerini kitaplaştırarak kalıcı hale getirmek olduğunu kaydederek, “evrensel olan insan özüne dokunduğu gibi kültürümüzü ve değerlerimizi de yansıtan bu öykü kitabının okurlara ulaşmasına vesile olmaktan Khora Yayınevi olarak mutluyuz” dedi.

Yazar Dervişe Güneyyeli Kutlu ise, kitap ve öykülerin içeriğinden, yıllar süren hazırlanma sürecinden ve hem yol hem yolculuk olarak tarif ettiği; “Karaliçe ve Sonra”yı bundan böyle okurların takdirine bıraktığından bahsetti.

Gürkan Uluçhan’ın, kitabın arka kapağında yer alan “bir kadının içinde kaç kadın barındığına dair gerçekliğe samimi bir biçimde ayna tutuyor” sözlerini de aktaran Dervişe Güneyyeli Kutlu, sanat ve edebiyat aracılığıyla umuda, sevgiye ve daha aydınlık günlere ulaşılabileceğini vurguladı.

1460381849-001.jpg

1460381850-001.jpg