Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından bu yıl 14’ncüsü düzenlenecek Kıbrıs Tiyatro Festivali sponsor imza töreni, bugün LTB Mimar Mehmet Vahip Salonu’nda yer alan basın toplantısıyla yapıldı.

Belediye Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, saat 10.00’da gerçekleşen basın toplantısına LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, Festivalin ana sponsorluğunu üstlenen Akgünler Turizm adına Bora Özgen ile Doğuş Barçın, platin sponsorlar  Cyprus XP Travel adına Zeki Ziya, Kıbrıs Türk Petrolleri adına Cem Arat, Avenue Cinemax adına ise Deniz Denner katılırken, Festivalin gümüş sponsoru Lefkoşa Belediye Çalışanları Tasarruf Kooperatifi Ltd. adına Levent Özverel ile Servet Yamak’ın yanısıra festivale katkı koyan Reisler Lojistik adına Mehmet Reis ile Cookies Bake Shop adına Borga Cambaz da toplantıda hazır bulundu.

Festivalin salon sponsorluğunu Yakın Doğu Üniversitesi üstlendi. Basın toplantısı sırasında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Festival Koordinatörü Kıymet Karabiber ve katkı koyan sponsorlar birer konuşma yaptı ve sonrasında da 14’ncü festivalin sponsorluk imzaları atıldı.

KARABİBER

Kıbrıs Tiyatro Festivali Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, bu yıl 5 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin 14’üncüsünü duyurmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu yılki sponsorların çok değerli destekleriyle festivalin müjdesini verdiklerini kaydetti.

Festivale iş insanlarının sahip çıkarak sanata değer verdiklerini bir kez daha gösterdiklerini ifade eden Karabiber, adada LTB’nin sunduğu Tiyatro Festivali’nin daha uzun yıllar var olacağına dair inancının çoğaldığını vurguladı.

Karabiber, “LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya göreve geldiği günden itibaren gösterdiği gayret ve istek ile Evrim Hıncal’a da özellikle teşekkür etmek isterim. Sponsorlarımıza festival adına çok teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca Tiyatro Festivali için çalışan ekibi de yine üstün gayretlerinden dolayı tebrik ederim. Bir de festivalin kurucusu ve bu günlere kadar gelmesinde en büyük emek sahibi olan Yaşar Ersoy’a da tüm arkadaşlarım adına özel bir teşekkür etmek istiyorum”  dedi.

1468328706.jpg

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da konuşmasına, bu festivalin bugüne kadar gelmesinde büyük katkısı olan tüm tiyatro camiasına ve emekçilerine teşekkür ederek başladı. 

Harmancı şöyle konuştu:

“Kurulduğu günden bugüne toplum yaşantısına artı bir değer katma misyonuyla gelişen ve özerklik mücadelesinden hiçbir taviz vermeden tiyatro sahnesini adadan esirgemeyen LBT, her türlü teşekkürü hak ediyor.

Kıbrıs Tiyatro Festivali de tüm ada çapında ses getiren, Kıbrıs’ın ve bölgenin gururu olan bir organizasyon haline geldi. 14’üncüsü gerçekleşecek Festival Türkiye’de de ciddi şekilde yer almaya başladı. Türkiye’de önemli kariyere sahip tiyatro sanatçıları da festivale katılmayı bir gurur kaynağı olarak görüyor.”

Her şartta festivale destek veren sponsorların festivalin yaşamasının ana kaynağını oluşturduğunun altını çizen Harmancı, göreve geldiği günden beri her el istediklerinde o eli kendilerine uzatan turizm camiasına teşekkür etti.

Tüm sponsorlara teşekkür eden Harmancı,  sponsorların kültüre ve sanata bir katkı koymayı düşündüklerinden ve festivalin bu alanda bir değer olduğunu düşündüklerinden dolayı katkı yaptıklarını kaydetti.

Harmancı, bu birlikteliklerin daha uzun yıllar sürmesi konusundaki inancını ifade ederek, “Tüm sanatseverlerin heyecanla beklediği bir aylık tiyatro maratonu heyecanı bu basın toplantısıyla resmen başlıyor. Bayramlar dolayısıyla birer es vererek devam edeceğiz ama yine de seyircilerin heyecanlanması için yeterince sebep olacak” dedi.