Kıbrıs’ın farklı bölgelerinden bir araya gelen 5 gencin, 6 aylık araştırma sonucu hazırladığı; Kıbrıs’taki gündelik hayat alanları, bölünme ve bir arada var olmayı keşfe çıkan dijital hikayeleri anlatan bir video gösterimi yapılacak. 

Youcitizen’den yapılan açıklamaya göre, halka açık ve ücretsiz olacak gösterim; 12 Aralık Pazartesi günü saat 18.30’da /19.30 (GMT+3) Lefkoşa Goethe Enstitüsü’nde yer alacak.

Kıbrıs, Durham Üniversitesi’nde (Birleşik Krallık) YouCitizen tarafından yürütülen katılımcılık esasına dayalı bir araştırma projesi olan Hayat Rotaları, türlü çatışmalar nedeni ile bölünmüş veya gerilimli coğrafyalarda gençlerin hayat ve geleceklerini nasıl anlamlandırdıklarını inceliyor.

Gösterimde, kimlik, aidiyet ve geçişkenlik konularının akranları ve kuşaklar arası yaptıkları söyleşiler ile keşfedilen belirli kişi, topluluk ve mekanlar tanımlandı.

Video gösteriminin ardından ise resepsiyon verilecek.

Kısa videolar ilerleyen günlerde Youcitizen web sitesinde (www.youcititzen.org) herkesin erişimine açık hale gelecek.

Hayat Rotaları Kıbrıs Koordinatörü, Dima Smaira projeyi “Umuyoruz ki, bu hikayeler farklı kökenlerden ve bölgelerden insanlara ada genelinde diğer insanların deneyim ve görüşlerini keşfetme ve anlama olanağı sunar, ve bu yolla kimlik ve aidiyet kavramlarının gündelik hayat alanlarında nasıl şekillendiği üzerine bir diyalog kurar” sözleriyle anlattı.