Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) tarafından düzenlenen ve bu yıl ondokuzuncusu yapılan, 19. Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması (DOGAY) 15-18 Mayıs tarihlerinde Sinop'ta yapıldı. Yarışmaya 175 ulusal ve uluslararası fotoğrafçı katılırken Türkiye'den, Sinop ve ilçelerden132 çocuk fotoğraf eğitimine ve yarışmaya katıldı. Yarışma, Sinop Valiliği himayelerinde Sinop, Gerze, Erfelek, Boyabat, Ayancık Belediyelerinin katkılarıyla düzenlendi.

Geçtiğimiz üç yılda düzenli olarak üyeleri ile yarışmaya katılmaya özen gösteren Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği (KIFSAD) adına beş dernek üyesinin katılım gösterdiği uluslararası etkinliğe 11 ülkeden 175 fotoğrafçı katıldı. 6 farklı kategoride düzenlenen yarışmadan KIFSAD üyeleri bir tanesi Altın Madalya olmak üzere, 3 Ödül 11 Sergileme ile döndü.

Buna göre; Özhan Özatay​ Doğa kategorisinde, DOGAY Kupası 1’lik UPI Altın Madalya, Necmettin Külahçı Özel Ödülü, ve 2 sergileme, Cahit Taşkıran​ Yerel Yaşam kategorisi DOGAY Mansiyon, Nihan Güneş​ 5 sergileme, Cuneyt Bayram​ 3 sergileme ve Resat Maner de 1 sergileme aldı. 

cahit-taskiran---dogay-mansiyon.jpg

kifsad-dask-ekibi-4.jpg

ozhan-ozatay---necmettin-kulahci-ozel-odulu.jpg

ozhan-ozatay-altin-madalya.jpg