Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk yazın hayatını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla 1949 yılından beri düzenlenen ve dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul gören 66.Frankfurt Kitap Fuarı’ndaki yerini aldı.

Ülkelerin ve yayınevlerinin katıldığı, yayınevleri ve yazarların çeviri, kitap yazımı gibi antlaşmalar yaptıkları, ülkelerin kitaplarını ve yazarlarını tanıttığı fuar bu yıl 8-12 Ekim tarihleri arasında düzenlendi. Fuara, Kıbrıs Türk yazarlarını temsilen, İngilizce, Yunanca, Almanca, Fransızca, Hollandaca ve Litvancaya çevrilen öykü ve şiir kitaplarının yanı sıra çevirileri de bulunan Gürgenç Korkmazel katılırken, ülkemiz yayınevlerini temsilen çoğunlukla yabancı dilde kitaplar yayınlayan yayımcı Ali Rüstem katıldı. Kültür Dairesi koordinasyonunda katılım sağlanan Fuar’da, KKTC yayınlarından oluşan bir derme ile açılan Kuzey Kıbrıs Yayınları Standı’nda Bakanlığa bağlı Berlin Turizm Tanıtım Ofisi’nden Emrah Günen görev yaptı.

KKTC standında, Milli Kütüphane’ye her sanatçının çıkan yeni yayınından 6 adet vermesiyle oluşturulan Fuar Koleksiyonu’ndan seçilen bir dermeye yer verildi. Dermede KKTC yazın sanatçıları ve araştırmacıları tarafından yayımlanan veya yayımcısı KKTC’den olan araştırma ve edebi türündeki kitaplar yer aldı. Fuar’da dünyanın 100’ü aşkın ülkesinden, gerek ülke gerekse yayımcı olarak toplamda 7000 katılımcı stand açtı. İlk üç gününde profesyonellerin son iki gününde ise halkın ziyaretine de açılan Fuar’daki Kuzey Kıbrıs Yayınları standında, Fuar Kolleksiyonu’nda yer alan kitapların tanıtıldığı, Kültür Dairesi’nin Türkçe ve İngilizce olarak hazırlayıp bastırdığı, kapak tasarımını Ümit inatçı ile Mehmet İlkerli’nin birlikte yaptığı, kitap kataloğu ve kitap ayraçları dağıtıldı.

Sadece fuarın düzenlendiği tarihlerle sınırlı kalmayan 66. Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında Ağustos ayından Kasım ayına kadar 3200’den fazla etkinlik organize ediliyor.