Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, KKTC’deki konserler Bellapais Manastırı’nda yapılacak. Giriş ücreti alınmayacak konserler saat 20.00’de başlayacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde hazırlanan opera sanatçıları, etkinliğe Kırgızistan ve Türkiye’den katılacak piyanistler Yulia Babich ve Aylin Özuğur eşliğinde sahne alacak.

Konserlerde KKTC’yi bu yıl Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı olan Kıbrıslı Türk Opera Sanatçısı Beste Berk temsil edecek.

Opera Günleri konserlerinde KKTC’nin yanı sıra, Azerbaycan’dan Soprano Farida Mammadova, Countertenor İlham Nazarov, Başkurdistan’dan Mezzo Svetlana Arginbayeva, Kazakistan’dan Soprano Zhupar Gabdullina, Kırgızistan’dan Soprano Elnura Samarbekova, Tataristan’dan Soprano Elza İslamova ve Bas Artue İslamov ile Türkiye’den Soprano Zerrin Karslı  ile birlikte Azerbaycan’dan Balerin Ayan Eyvazova ve Balet Anar Mıkayilov katılacak.

TÜRKSOY Opera Günleri etkinliği KKTC konserlerinin ardından 24 Eylül’de Antalya’da Aspendos Antik Tiyatro’da gerçekleşecek konserlerle tamamlanacak.