Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kokan Grchev, geçtiğimiz günlerde yeni resim sergisinin açılışını Gazimağusa’da yaptı.

DAÜ Mimarlık Bölümü desteğiyle, Makedon mimar, sanatçı ve sanat tarihi uzmanı Prof. Dr. Grchev, yedinci kişisel sergisini Gazimağusa suriçinde yer alan İkiz Kiliselerde düzenledi. Kıbrıs Sanat Derneği, İkiz Kiliseleri Prof. Dr. Kokan Grchev tarafından sergi mekanı olarak kullanılmasına destek sağladı. Toplamda 16 adet eserin yer aldığı serginin açılışı yoğun ilgiyle gerçekleştirildi. Grchev’in surrealist sanat akımından etkilendiği ve son iki yılda yaptığı tabloların tamamı resim fırçası ve bıçağı kullanılarak yapılmış, akrilik boya ile kanvas üzerine resmedilmiştir.

Grchev, sanat hayatına mimarlık eğitimi alırken öğrencilik yıllarında başlamış ve kendisinde bu yönü keşfettiğinden beri elinden resim fırçası hiç düşmemiş. Yaptığı başarılı çalışmalarını ulusal ve uluslararası sergileme şansı elde eden Profesör Grchev, ilk sergisini 2007 yılında Roma’da açmıştır. 

İkiz Kiliselerde çalışmalarının sergilendiği Grchev, sergisinin açılış töreninde en az ilk günkü sergisi kadar heyecanlı olduğunu dile getirmiş ve buram buram tarih kokan bu ülkede, bu şehirde yaşamanın sanatsal çalışmalarına son derece katkısı olduğunu belirtmiştir.

Serginin, kokteylli yapılan açılış töreninde DAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek yaptığı konuşmada eğitimci kimliğiyle bilinen Grchev’in sanatsal yönünü de herkesle paylaşmasından son derece memnun kaldığını dile getirmiş ve açılış törenine katılan herkesi Grchev’in tablolarında resmettiği limitsiz sınırları olan kendi zaman, mekan ve dünyasını keşfetmeye davet etmiştir. 

dsc_9255.jpg

dsc_9314.jpg

dsc_9320.jpg