Saydam Tarih ve Eğitim Vakfı’nın (SAYTEV) katkılarıyla düzenlenerek Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin kullanımına kazandırılan St. Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi Süreli Sergi Salonu, “Kral Tepesi Fısıldıyor” isimli sergi ile bu akşam saat 19.00’da ilk kez kapılarını açıyor.

SAYTEV’den yapılan açıklamaya göre, açılışını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yapacağı St. Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi Süreli Sergi Salonu’ndaki “Kral Tepesi Fısıldıyor” isimli sergide, Kaleburnu’ndaki Kral Tepesi’nde gerçekleştirilen kazılarda elde edilen 3 bin 200 yıllık kalıntılar sergilenecek.

Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında, SAYTEV-Saydam Tarih ve Eğitim Vakfı’nın, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile DAÜ Doğu Akdeniz Kültür Mirasını Araştırma Merkezi işbirliğinde açılacak sergide, arkeologların “hazine” olarak nitelendirdiği kalıntılar sergilenecek. Doğu Akdeniz bölgesinde, Geç Tunç Çağı’na ait yerleşim birimlerinde çıkarılan en kapsamlı ve en zengin tarihi eser topluluğu olarak kabul edilen kalıntılar, 6 ay süreyle St. Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi Süreli Sergi Salonu’nda ziyaretçileri ile buluşacak.

Saydam ailesi tarafından “Tarihine sahip çıkmayanlar, geleceklerine sahip olamazlar” anlayışıyla kurulan SAYTEV, Kıbrıs Tarihi alanında çalışmalar yapacak. Restorasyonlar yapıp müzeler kurmayı hedefleyen SAYTEV, maddi imkanları kısıtlı olan yetenekli gençlere burs vermek ve kuracağı sürekli eğitim merkezi ile ülkenin ihtiyaç duyacağı alanlarda seminer ve eğitim vermek gibi faaliyetler de yürütecek.