Öyle ki uzun yıllar belirli bir düzeyde huzura alışan insanların bu durumlarının bozulması ile tüm dengeleri alt üst olabilir. Ailenizle birlikte çok mesut olarak yaşarken birden onları kaybettiğiniz bir durumda ortada kalabilirsiniz. Bu durumda güvendiğiniz o insanlar artık etrafınızda olmayacaktır. Tabii bu insanların sizin üzerinizdeki koruması da kalkacaktır. Kendinizi savunmasız, tek başına ve kimsesiz bulduğunuzda artık hayata karşı sizi ayakta tutan dayanaklarınız da yok olmuştur. Bu durumda yeni şartlara alışmak zorunda olmak sizi bayağı zorlayacaktır. Kimse size destek olmayacak, iyi davrandığınız ve iyi duygular beslediğiniz insanlar da belki size zulmetmeye başlayacaktır. Böylece hayatta zor şartlar altında ayakta kalmak için ekstra bir çaba sarf etmeniz gerekecektir. Tabii bu tür hikayeler her zaman yaşanmasa da birçok örnek de günlük hayatın içinde ortaya çıkmaktadır. Sindirella Türkçe dublaj izlediğinizde de bu tür bir hikayenin klasikleşmiş bir örneğinin beyaz perdeye film olarak aktarılmış olduğunu göreceksiniz. 

Kenneth Branagh Bu Klasikleşmiş Hikayede Yönetmen Koltuğunda 


2015 yılında vizyona girmiş olan film dram, romantik ve fantastik tarzında. Amerika Birleşik Devletleri yapımı olan 2 saat 50 dakika uzunluğunda olan eserin yönetmen koltuğunda Kenneth Branagh ismini görüyoruz. Senaryosu Chris Weitz tarafından yazılan filmin yapımcılığını ise David Barron, Allison Shearmur ve Simon Kinberg üstleniyor. Yapımın müzikleri ise Patrick Doyle tarafından yapılmış. Filmdeki ana rollerde ise Lily James, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Stellan Skarsgard, Cate Blanchett, Holliday Grainger ve Derek Jacobi isimlerin yer aldığını görüyoruz. 

Ella Kendisi İçin Yeni Bir Şans Bulabilecek Mi? 


Eserin konusu aslında çok klasik bir hikayeden alınmış. Walt Disney Stüdyoları bu eski klasik hikayeyi sadece günümüze taşımış görünüyor. Film izlemek için ekran karşısına geçtiğinizde aslında bu klasikleşmiş hikayenin Walt Disney tarzıyla gayet akıcı olarak işlendiğine şahit olacaksınız. Tabii bunda filmin yönetmenliğini üstlenen Kenneth Branagh’ın etkisi çok fazla. Onun bakış açısı ve keskin zekası ile günümüz dünyasında geçen oldukça beğeni almış bir yapım ortaya çıkmış Tabii eserde rol alan Lilly James, Cate Blanchet ve Richard Madden gibi oyuncuların performansları da bu başarıda büyük bir pay sahibi. 

Babası başarılı bir tüccar olan babası ve annesi ile mutlu bir yaşam süren Ella’nın hayatı annesinin ölümü ile alt olacaktır. Tabii Ella’nın henüz başına geleceklerden hiç haberi yoktur. Bir süre sonra babası başka bir kadınla evlenme ister. Sonrasında bu izdivaç gerçekleşir. Yeni üvey annesi ile yaşamaya başlayan Emma’nın hayatı babasının da vefat etmesi ile oldukça değişecektir. Üvey annesinin iki kızı vardır. Üvey annesi ve üvey kardeşleri babasının ölümünün ardından ona bir hizmetçi gibi davranmaya başlarlar. Bu hayata uzun bir süre katlanan Ella’nın hayatı o yıl düzenlene bir baloya gitmesi ile değişebilecektir. Tabii üvey annesi ve üvey kardeşleri onun bu baloya katılmasına müsaade etmeyeceklerdir. Ancak her zaman mucizeler ortaya çıkabilir.