Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk yazın hayatını tanıtıp daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla 34. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’na katılırken, Kıbrıs Türk sanatını yurtdışına taşımak hedefiyle de ARTİST 2015/25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda yer alıyor.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.’nin organizatörlüğünde 7-15 Kasım tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek fuarlar, Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak.

KİTAP FUARI

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen, Türkiye ve yurt dışından 750 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı 34. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda, söyleşi, panel, imza günleri, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek. “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” temasıyla kapılarını açacak olan 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda bu yıl Onur Çizeri Tan Oral oluyor. Onur konuğu ülkenin ise Romanya olacağı İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’nda KKTC de, “KKTC Yayınları” standını açacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Kültür Dairesi koordinasyonuyla katılacağı fuarlarda, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt’un başkanlık edeceği KKTC heyetinde, sanat ve kitap fuarlarında dönüşümlü olarak çalışacak Kültür Dairesi personelleri ile Kıbrıs Türk yazın sanatını temsilen Yazar Sevil Emirzade ve Kıbrıs Türk plastik sanatını temsilen Tasarımcı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu yer alacak.

34. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı’ndaki Salon 2 Stand 2601B adresli KKTC Yayınları standında, Yazarlar Sevil Emirzade ve Serpil Yalçın’ın imza günleri de düzenlenecek. Fuarın açılacağı 7 Kasım Cumartesi günü ve 8 Kasım Pazar günlerinde gerçekleştirilecek imza günü etkinlikleri çerçevesinde Yazar Sevil Emirzade, “Con Rifat” ve “Çifte Nikah” isimli kitaplarını imzalayacak. Yazar Serpil Yalçın’ın “İnci”, “Babam Gibi”, “Nerelerdeydin Anne”, “Pollyanna Gitmesin” ve diğer kitaplarını imzalayacağı imza günleri ise 14-15 Kasım  tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ARTİST 2015

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak sanatseverlere kapılarını açacak olan ARTİST 2015 / 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nın bu yılki teması “Geçmişe Tanıklık” olarak belirlendi. Fuar yaklaşık 1000 sanatçının işlerinin sergilendiği galeriler, bağımsız grup ve inisiyatifler ile birlikte 150’ye yakın genç sanatçıyı da konuk edecek.

Dokuz gün süresince birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapacak İstanbul Sanat Fuarı’nda Kıbrıs Türk sanatını temsilen Kültür Dairesi koordinasyonu ile açılacak sergide, Tasarımcı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu ile Ressam Özden Selenge’nin eserleri sergilenecek.

İki farklı salonda açılacak olan ARTİST 2015 yaklaşık 12.500 metrekarelik bir alanda kuruluyor.