İlk kez dijital olarak kabul edilen ve 76 başvuru gelen Yarışma’nın seçici kurul üyeleri Doç. Seçkin Tercan, Ebru Ceren Uzun Uysal ve Akın Acar, Türkiye’den 28 Kasım tarihinde gelerek 29 Kasım tarihinde değerlendirmelerini yapacak.

Değerlendirme sürecinin Kültür Dairesi’nin 29 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 16.00’da Atatürk Kültür Merkezi düzenleyeceği söyleşi öncesinde tamamlanması halinde sonuçların da açıklanacağı söyleşide seçici kurul üyeleri; 1978 yılında KKTC’de doğan ve İstanbul’da yaşayan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Seçkin Tercan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Araştırma Görevlisi Ebru Ceren Uzun Uysal ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni uluslararası alanda ödülleri olan Fotoğraf Sanatçısı Akın Acar yer alacak.

Fotoğraf sanatçılarının ve fotoğrafa ilgi duyanların davet edildiği söyleşi halkın katılımına açık olarak düzenleniyor. Söyleşi ile seçici kurul üyelerinin fotoğraf sanatı ile ilgili görüş ve düşüncelerinin yanı sıra ülkemiz fotoğrafı ile ilgili yaşamış oldukları deneyim hakkındaki düşüncelerini de ülkemiz fotoğrafçıları ile paylaşmalarına olanak sağlamak ve kurul üyeleri ile katılımcıların karşılıklı bilgi alış verişine imkan tanımak hedefleniyor.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda ödül almaya ve sergilemeye değer bulunacak eserler 23 Aralık – 2 Ocak 2014 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenecek. Ödüller de serginin açılışında verilecek.