İskele Belediyesi’nin bu yıl 7.’sini düzenlediği  “Kültür ve Sanat Günleri”, 4 Mart Cuma günü başlıyor.

Halk Dansları gösterileri, Uluslararası Şiir Buluşması, Türk Sanat Müziği Konseri, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları oyunu, DAÜ Ada Işığı Çocuk Korosu Konseri, çeşitli tiyatro oyunları ve etkinliklerin yer alacağı Kültür ve Sanat Günleri, 31 Mart’a kadar sürecek.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu bugün, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde düzenlediği basın toplantısında, 4-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri programını açıkladı.

Sadıkoğlu, göreve geldiği günden beri, İskele Belediyesi Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerini her yıl bir önceki yıldan daha iyi ve kaliteli çizgiye taşıma çabası içinde olduklarını belirterek, Kültür ve Sanat Komitesinin, “dolu dolu” bir program sunarak,  özelde İskelelilerin genelde ise tüm KKTC halkının, sanatseverlerin beklentilerine yanıt vermek için yoğun şekilde çalıştığını kaydetti.

Sadıkoğlu, önce komiteye ardından da katkı koyan tüm çalışanlarına ve sponsorlara teşekkür ederek “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” dedi.

Düzenleyecekleri etkinlikleri İskele’yi daha modern ve çağdaş düzeye çıkarma yolunda önemli adımlardan biri olarak gördüklerini belirten Sadıkoğlu, bu yıl 7.’sini düzenledikleri Kültür ve Sanat günlerini yine farklı yaş grupları ve beklentileri göz önüne alarak hazırladıklarını söyledi.

Sadıkoğlu, 4 Mart’ta başlayacak ve 31 Mart’a kadar devam edecek etkinliklerde; şairlerin ve şiirlerin sanatseverlerle buluşacağını, sevilen sanatçıların konserler vereceğini, yetişkinler ve çocuklar için tiyatro gösterimleri olacağını belirtti

Sadıkoğlu, konuşmasının devamında bu yılki Kültür ve Sanat Günleri programına ilişkin bilgiler verdi.

1456827575.jpg

PROGRAM… AÇILIŞ, EDA –METİN ÖZÜLKÜ ÇİFTİ KONSERİYLE…

Sadıkoğlu, 4 Mart Cuma günü saat 19.30’da İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde verilecek  Kokteyl ve İskele Belediyesi Halk Dansları Ekibinin gösterisi ile başlayacak Kültür ve Sanat Günleri‘nin, sevilen sanatçılardan Eda –Metin Özülkü çifti konseri ile devam edeceğini belirtti.

6 Mart Pazar günü saat 12’00’de İskele Belediyesi Piknik Alanının açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Sadıkoğlu, toplamda 61 dönümlük arazinin 30 dönümünün Piknik Alanı, 31 dönümünün ise Orman Kültür Parkı olarak tasarlandığını açıkladı.

Piknik alanının açılışında, “O Ses Türkiye” yarışmasına ayrı zamanlarda katılan Soyhan Bilgeer ve Çağdaş Aydaş ile Ziya Başkal ve Engin Talay’ın sahne alacağını belirten Sadıkoğlu, ayrıca Piknik Alanında çocuklar için de, yüz boyama, ip çekme, kaşıkla yumurta taşıma, çuval ve sandalye kapmaca gibi gün boyu sürecek etkinlikler yapılacağını söyledi.

Sadıkoğlu, 9 Mart Çarşamba günü ise Şef Gülüşan Gazanfer’in liderliğindeki Kıbrıs Türk Sanat Müziği Korusu’nun, Müzeyyen Senar şarkılarının yer aldığı ‘ Şarkılar Seni Söyler’ isimli Türk Sanat Müziği Konseri sunacağını  belirterek, konserin saat 20.00’de başlayacağını hatırlattı.

12 Mart Cumartesi saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde Beyarmudu Belediyesi, Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun   “ŞAMAN” isimli komedi oyununun sahneleneceğini belirten Sadıkoğlu, 14 Mart Pazartesi günü ise Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu ile İskele Belediyesi Müzik Kulübü Öğrencilerinin, saat 14.30’da yine Atatürk Kültür Merkezi’nde konser vereceğini söyledi.

15 Mart Salı günü Behiç Ak’ın yazdığı, Zerrin Akdenizli’nin yönettiği Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının ‘Ayrılık’ isimli oyununun saat 20.00’de İskele Atatürk Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluşacağını ifade eden Sadıkoğlu, 20 Mart Pazar günü de “1. Kültürlerin Kaynaşması” etkinliği gerçekleştirileceğini belirtti.

Sadıkoğlu, aynı  gün İskele Şehir Merkezi’ne sabah saat 10.00’dan itibaren kurulacak stantların İskele ve beldelerinde yaşayan kültürleri bir araya getirmeyi amaçladığını, gün boyu birçok sosyal aktivite ve müzik dinletilerinin de yapılacağını belirtti.

Bu yıl 18.’sini düzenledikleri İskele Belediyesi –KIBATEK Uluslararası Şiir Buluşması Etkinliğinin de İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde 24 Mart Perşembe günü saat 19.00’da başlayacağını belirten Sadıkoğlu, ayrıca, 25 Mart Cuma günü saat 17.00’de de şiir ve medya konulu bir panel gerçekleştirileceğini vurguladı.

27 Mart Pazar günü saat 19.00’da Özden Selenge’nin yazdığı, Sami Yakar’ın yönettiği, İskele Belediye Tiyatrosu’nun, “Annem Niçin Miyavladı”adlı iki perdelik folklorik komedi oyununun İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde perde açacağını belirten Sadıkoğlu, 29 Mart Salı günü sabah saat 9.30’da da Mağusa Kültür Derneği Çocuk Tiyatrosu’nun,”Nunu Okul Yolunda” isimli oyunu aynı yerde sahneleyeceğini söyledi.

İskele Belediyesi 7. Kültür ve Sanat Günleri’nin kapanışının ise 31 Mart Perşembe günü saat 20.00’de İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde, Şef Ziya Başkal yönetimindeki İskele Belediye Korusu ‘Üstadlara Vefa Konseri’ ile yapılacağını belirten Sadıkoğlu, tüm etkinliklerin ücretsiz olacağını vurguladı.