Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın (LBO) 25. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “25. Yıl Konserleri” Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde verilen Halk Müziği Korosu konseri ile devam etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden (LTB) yapılan açıklamaya göre dün gece 20.30’da Şef Hasibe Aksaç yönetiminde sahne alan koronun konserini Milletvekilleri Ahmet Gülle, Ersin Tatar yanında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB eski başkanları Kutlay Erk ve Kadri Fellahoğlu ile bazı belediye meclis üyeleri de dinledi.

Cihan Köroğlu-İbrahim Baykal, Ramadan Altan, Özhan Kolbudak, Burcu Kasapoğlu’nun solist olarak, Turgay Salim Hoşsöz, Mustafa Oymacı, Serap&Arkın Sayar ve Bekir Kultaş’ın da konuk solist olarak yer aldığı etkinlikte FOGEM ve ODTÜ Halk Bilimi Topluluğu, LBO Halk Müziği Korosu’nun türkülerine halk dansları ile eşlik etti.

Halk Müziği Korosu gecede Kıbrıs Türkülerinin yanında, Manisa, Kırşehir, Tokat, Urfa, Muş, Rumeli ve Selanik yörelerinden de türküler seslendirdi.

HARMANCI: “TÜRKÜLER KÜLTÜRLERİN ZENGİNLİĞİNİ YANSITAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ARAÇTIR”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı gecede yaptığı konuşmada kültür ve sanatın ülkelerin en büyük zenginliklerinden biri olduğunu söyleyerek türkülerin bu kültürel zenginliği en güzel yansıtan araçlardan biri olduğunu kaydetti.

Harmancı: “Lefkoşa’da yüzyıllardır farklı kültürler yaşadığı ve birer kültürel miras bıraktı. Bu kültürel çeşitlilik ve miras ile bugünlere gelen Lefkoşa’da yine tüm renkler kardeşçe yaşıyor. Şef Hasibe Aksaç ve koroya böylesi zengin kültürel altyapıya sahip bir konser hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

KORONUN KURUCULARINA VE KONUK SOLİSTLERE PLAKET

Başkan Harmancı tarafından konuk solistlere, Halk Müziği Korosu’nun kurucusu LTB eski Başkanı Kutlay Erk’e, eski koro şefi Selçuk Garanti’ye, koronun kurucularından İbrahim Sezikli’ye ve sunucu Rıza Açıkgöz’e teşekkür plaketi verildi.

1462952896.jpg

1462952899.jpg

1462952909.jpg