Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT), 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde  perdesini seyirciye ücretsiz açacak.

LBT’den yapılan açıklamaya göre,  Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği, Deniz Çakır, Melihat Beşe, Hatice Tezcan, Kıymet Karabiber, Asu Demircioğlu ve Aytunç Şabanlı’nın rol aldığı “Ev” oyunu, saat 20.00’de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda ücretsiz sahnelenecek.

LBT’den 27 Mart  Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yayımlanan bildiride, dünyada ve bölgede  son dönemde yaşanan şiddet ve göç olaylarına dikkat çekilerek,  “böyle bir ortamda tiyatro ne işe yarar?” Sorusuna yanıt aranıyor.
Bildiride, “Tiyatronun kendi iktidarını korumak için halkları birbirine düşüren, insanları yurtlarından eden, çevreyi tarumar eden açgözlülerle, bencillerle savaşılan bir cephe” olduğu vurgulandı.

Tiyatronun, bütün bu sonuçları doğuran insan ve eylemiyle ilgilendiği kaydedilen bildiride, tiyatronun bunlarla savaşan tek cephesinin sahne olduğuna işaret edildi.

Bildiride, tiyatronun her koşulda sahneyi açık tutmaya çabaladığının altı çizilerek, “Her koşulda perdeyi açık tutmaya çabalar tiyatro. İnsanın iyileşebileceğine, düşüncenin değişebileceğine inanır. Bu kan revan şiddet ortamında hâlâ tiyatro! Özellikle şimdi tiyatro! Çünkü tiyatro her şeyden önce barışa hizmet eder” ifadelerine yer verildi.