LTB’den yapılan açıklamaya göre, oyuncu Deniz Çakır’ın eğitmenliğinde sahneye çıkan çocuklar bir yıl boyunca öğrendikleri şiir, fıkra, şarkı ve skeçleri sundu.

Çocukların gösterisini LTB Başkanı Mehmet Harmancı da izledi. Çocuklar aynı gösteri 6 Haziran Cumartesi saat 15.00’te yine Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

ÇAKIR: “ÇOCUKLAR KENDİLERİNE GÜVEN KAZANIYOR”

Gösteri sonrasında bir konuşma yapan Deniz Çakır, büyük fedakarlıklarla haftalar boyunca çocuklarını çalışmalara getiren velilere teşekkür etti ve çocukların da bu çalışmalarda kendilerine güven kazandığını, yaratıcılık yeteneklerini geliştirdiklerini ve birçok şey öğrendiklerini kaydetti. Gösteride okunan şiirleri çocukların kendilerinin yazdığını ifade eden Çakır, bunları dinlerken kendisinin de duygulandığını belirtti.

2000’li yılların başında çocuklarla çalışmalara başladığını vurgulayan Çakır, şimdi o çocukların çok güzel yerlere geldiğini ve çok yaratıcı çalışmalara imza attıklarını görmekten dolayı çocuklarla iftihar ettiğinin de altını çizdi.

HARMANCI: “ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİNDEN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYDUM”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da konuşmasında, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu çatısı altında çocukların yaptığı çalışmaların semeresini sahnede görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Harmancı, belediye olarak yeni dönemde Çocuk Hakları Komitesi oluşturarak çocuklara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Harmancı,  1 Haziran Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla tüm çocukları kutladı.