Bugün Dünya Tiyatro Günü… Tiyatrolar oyunlarını bugün ücretsiz sahneliyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları,Dünya Tiyatro Günü’nde yeni oyunu “Sarı Köpek”iilk kez, yangından zarar gören tiyatro binasının, “Küçük Sahne” ismi altında 42 kişilik salona dönüştürülenfuaye bölümünde sahneleyecek.

“Sarı Köpek” oyunubu geceden sonra da her cuma Küçük Sahne’de seyirciyle buluşacak.

LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU SU OYUNUNU ÜCRETSİZ SAHNELİYOR

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu da perdelerini bu gece seyircilerine ücretsiz açacak.

Bir süredir sahnelenen “Ev” oyunu bu gece saat 20.00’de 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle seyirciyle buluşacak.

Aliye Ummanel’in yazıp yönettiği “Ev” adlı oyunda, Deniz Çakır, Melihat Beşe, Hatice Tezcan, Kıymet Karabiber, Asu Demircioğlu ve Aytunç Şabanlı rol alıyor.

YDÜ’DE “KÜRK MANTOLU ŞARKILAR” ETKİNLİĞİ

Türk edebiyatının önemli isimlerinden öykü, şiir ve roman yazarı Sabahattin Ali’nin  şiir ve bu şiirlerinden bestelenmiş şarkıların seslendirileceği “Kürk Mantolu Şarkılar” etkinliği de bugün saat 15.00’te Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane salon 4’te yapılacak.

BKP’NİN MESAJI

Öte yandan Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan,ülkede tiyatro ve sanatın gelişmiş ülkelere göre önemsenmediğini savundu.

Korkmazhan, Dünya Tiyatro Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkede tiyatroya, sanata ve sanatçıya verilen değer ve önemin gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğu; amatör ve özel tiyatroların önemsenmediği görüşünü ifade etti.

Ülkede çağdaş tiyatro ve kültür salonlarına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Korkmazhan, kültür ve sanata ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu ve her geçen yıl daha da azaltıldığını, tiyatrocuların ve sanatçıların özgürce sanatlarını üretebilecekleri koşulların baskıcı yasalar ile engellendiğini savundu.

Tiyatrosanatçıları ve çalışanlarının “angarya ve sosyal güvenceden yoksun” çalıştırıldığını da savunan Korkmazhan, “Tiyatrocularımız ülkenin ve toplumun aydınlıktan, barıştan ve ilerlemeden yana yüzüdür” dedi.

Korkmazhan mesajında, tiyatro sanatçılarının ve çalışanlarının Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı.