Lefkoşa Uluslararası Halk Dansları festivali, bu yıl 30 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında beş sivil toplum örgütünün etkin işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Festivali, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Lefkoşa Folklor Derneği (FOLKDER), Gençlik Merkezi Birliği ve Halk Sanatları Derneği (HASDER) ile Lefkoşa Türk Belediyesi ve Gençlik Dairesi düzenleyecek.

Festivali organize edecek örgütler arasında yarın saat 14.30’da Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde, protokol imzalanacak.

“ÇAĞLAYAN PANAYIRI RUHU CANLANDIRILACAK”

2013 yılına kadar düzenli bir şekilde devam eden ancak Lefkoşa Türk Belediyesinde yaşanan sorunlardan dolayı 2 yıldır yapılamayan festival, Çağlayan bölgesinde eski Lefkoşa Çağlayan Panayırı ruhunu yeniden canlandıracak şekilde organize edilecek.

Organizasyon Komitesi adına GÖÇ-TAŞ Başkanı Salim Piyale’nin yaptığı açıklamaya göre, halk dansları gösterileri dışında bayram yeri havasını yansıtacak bir ambiyansta düzenlenecek olan festivalde, eğlence ve kültür-sanat aktivitelerine de yer verilecek.

Ülkemizde yer alan çeşitli dans, müzik ve eğlence gruplarının yanı sıra beş ayrı ülkeden halk dansları ekiplerinin yer alacağı festival ile Lefkoşa halkının güzel zaman geçirmesini sağlamak ve Çağlayan bölgesinde durgunlaşan hayatı yeniden canlandırmak hedefleniyor.

“ORGANİZATÖRLER YARIN PROTOKOL İMZALIYOR”

Festivali organize edecek olan Lefkoşa Türk Belediyesi, Gençlik Dairesi, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Lefkoşa Folklor Derneği (FOLKDER), Gençlik Merkezi Birliği ve Halk Sanatları Derneği (HASDER) daha sonraki yıllarda festivalin kalıcı şekilde sahiplenmesi için bir protokol hazırlayıp imzalama kararı aldı.

Protokol imza töreni yarın saat 14.30’da Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde gerçekleştirilecek.