Gazimağusa Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali yarın akşam(2 Temmuz) saat 21:30’da Salamis Antik Tiyatro’da sürekli yenilenen dünya müziklerini festival seyircisi için söyleyecek. Dünyanın çeşitli yerlerinden dünya müzikleriyle buluşmaya devam eden Burhan Öçal ve İstanbul Oriental Ensemble Türk ve Balkan müziğinin kendine has özelliklerini koruyarak bir araya getirmeyi amaçlayan bir projedir. İstanbul Oriental Ensemble melodileri iki perküsyon ile beraber klarnet, kanun, ud ve kemanın bir araya gelmesiyle oluşur. 1995 yılında yayınladıkları “Gypsy Rum” albümü Almayna’da “German Redord Critiscs” ödülüne layık görüldü. İkinci albümleri “Sultan’s Secret Door” Şubat 1997’de piyasaya çıktı ve aynı yıl Almanya’da tekrar “German Record Critics” ödülünü kazandı.

Ana sponsorlar Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Telsim ile diğer sponsorlar  Şevketoğlu Domestik LTD, Arkın Palm Beach Hotel,  Kıbrıs Türk Petrolleri ve Limasol Sigorta’nın katkılarıyla gerçekleşen 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali’nde, 5 Temmuz’da Hüseyin Kırmızı Project, 7 Temmuz’da Gökhan Türkmen ve 9 Temmuz’da Lara Fabian etkinlikleri yapılacak.

Etkinlik biletleri, Lefkoşa, Mağusa ve Girne Deniz Plazalardan, Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden ve etkinlik girişlerinden alınabilir. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.