Dr. Okan Dağlı’nın Havadis Yayınları’ndan Şubat 2015’te çıkan son kitabı, “Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa”nın tanıtım ve imza etkinliği, Cuma günü saat 19.30’da Khora Yayınları ve Okan Dağlı işbirliğinde Mağusa Bandabuliya’da gerçekleştiriliyor.

Khora Yayınları’ndan yapılan açıklamaya göre, kentin 2300’üncü yaşını kutladığı 2015’te yayınlanan kitapta, Mağusa’nın çok kültürlü yapısı üzerine vurgu yapılıyor.

KENTİN KÜLTÜREL MİRASINDAN GELECEĞİNE…

Mağusa’nın, Suriçi kale kenti ile beraber Maraş, Salamis ve Enkomi antik kentlerinin yaklaşık 4 bin yıllık bir geçmişe sahip olup, birçok uygarlığa, dine ve ulusa ev sahipliği yaptığının anlatıldığı kitap, bu yerleşim bölgelerinin, bir yapbozun (puzzle) parçaları gibi medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafyayı oluşturduğu üzerinde duruyor.

Bu yapbozun parçalarından birinin eksikliğinin kentin bütünüyle geleceğine olumsuz bir etki yaptığının dile getirildiği kitapta, son 40 yılda bu parçalardan biri olan Maraş’ın eksikliğinin kentin bir yanının eksik kalmasına yol açtığı vurgulanıyor.

Giriş ve son söz dışında yedi ana bölüme ayrılan kitapta, kentin kültürel mirasının yeniden hayat bulması, kenti anlatan belgesel filmler ve kentin geleceğine dair de bölümler yer almakta.