Araştırmacı yazar, televizyoncu, öğretim üyesi Arslan Mengüç’ün “Kıbrıs’ın Kadınları -Tarihe Tanıklık” adlı kitabı çıktı.

Bu yıl Şubat ayı başında geçirdiği beyin kanamasından sonra Nisan ayından itibaren İsveç’in başkenti Stockholm’de bir bakımevinde kalan Arslan Mengüç’ün “Kıbrıs’ın Kadınları -Tarihe Tanıklık” adlı kitabı çıktı. 
Kitapta, 94 yerleşim yerinden 229 Kıbrıslı Türk kadınının varoluş mücadelesi dönemine ait anıları, o günlerdeki ve bugünkü fotoğraflarıyla yer alıyor.

 Kitabın basımı, Mengüç’ün kızlarının, KKTC Dış Basın Birliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı Kıbrıs Türk Basın Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleşti.

Sanatçı Yasemin Kumral ‘da ABD den gönderdiği katkı ile basımın gerçekleşmesine yardımcı oldu.

Tarihsel süreç içinde sıra takip eden söyleşilerdeki anıların canlılığı ile eski ve yeni fotoğrafların zenginliği, 670 sayfalık bu kitabı her zaman başvurulacak bir arşive dönüştü.

“Bizi Bu Günlere Taşıyan Kıbrıs Türk Kadınlarına” ithafıyla yayınlanan kitabın kapak ve grafik düzenlemelerini  Erdoğan Uzunahmet yaptı. Okman Printing tarafından basılan kitap, Mengüç’ün çalışmalarının birinci cildi olarak yayına hazırlandı.