Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Yarınlara Bir Umut Derneği yararına Yıldan Birand yönetiminde düzenlenen “Parlayan Yıldızlar Yaz Konseri ”ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı himayelerinde gerçekleşen konser, Bellapais Manastırı’nda yer aldı.

Yarınlara Bir Umut Derneği Başkanı Salih Basri gecede yaptığı konuşmada, çalışmalardan elde edilen katkıların öğrenciler için büyük bir desteğe dönüştüğünü kaydetti.

Gecenin, sosyal aktiviteler konusunda Meral Akıncı’nın ne kadar büyük bir duyarlılığa sahip olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Basri, gün geçtikçe daha çok genç insanın eğitimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ise konuşmasında,bunun, maddi bakımdan eğitim hayatında sorun yaşayabilen gençlere yönelik bir etkinlik olduğunu söyledi.

Sanatın çocukların yaşantılarına erken dahil edilmesi gerektiğini kaydeden Meral Akıncı, toplumda çocukların daha çok matematik ve fen alanlarına yönlendirildiğini; Konserin, çocukların sanata teşvik edilmesi açısından düzenlendiğini kaydetti.

Meral Akıncı, konseri hazırlayan eğitimci Yıldan Birand, konserde performans gösteren 31 çocuk ve ailelerini tebrik etti.

1466423594.jpg

1466423593.jpg