Merhum Kıbrıslı Türk Grafik Tasarımcısı ve Ressam Rüya Reşat anısına sergi açılıyor

LTB basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, 27 Haziran, saat 19.30’da Saçaklı Ev’de gerçekleştirilecek kokteylin ardından açılacak sergide, Rüya Reşat ve arkadaşı Kıbrıslı Rum Ressam Anna Kakoulli’nin geç dönem eserleri sergilenecek.

UNFICYP, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorkadjis’in himayelerinde açılacak sergi, 2 Temmuz’a kadar açık kalacak ve salı-cuma 08:00-18:30 cumartesi 10:00-13:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Açıklamaya göre, Kıbrıslı Türk grafik tasarımcısı ve ressam olan, yaşamını Paris’te ve Lefkoşa’da sürdüren Rüya Reşat, Paris’te bulunan Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs okulundan 1993 yılında mezun oldu. 23 Haziran 2011 yılında Paris’te Hospital Pitié Salpetriere’de yaşama veda eden Reşat’ın son kişisel sergisi Mayıs 2004 yılında Cité Intérnationale des Arts, Paris’te açıldı.

Kıbrıs’ın Lefkoşa şehrinde doğan Anna Kakoulli, 1983- 1990 yılları arasında Surikov’da  Moskova Devlet Akademik Sanat Enstitüsü’nde eğitim gördü. Kakoulli Kıbrıslı Türk Ressam Rüya Reşat ile Lefkoşa, Limasol ve Brüksel olmak üzere üç ayrı yerde sergi gerçekleştirdi