53. Kütüphane Haftası kapsamında, Lefkoşa’da Milli Kütüphane’nde “Okumak İnsanı Kanatlandırır” sloganıyla “Okuyalım Eğlenelim” şöleni düzenlenecek.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, şölen, 29 Mart Çarşamba günü saat 10.00-16.00 saatleri arasında Kütüphane bahçesinde yapılacak. Şölen şiir, fotoğraf, resim, dans gibi birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacak.

“Okuyalım Eğlenelim” şölenine Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da katılacak.

“Okuyalım Eğlenelim” şöleni Kültür Dairesi’nin çocukların ve bireylerin okuma, kütüphane kullanma alışkanlıklarının artırılması hedefiyle gerçekleştirdiği 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında yapılacak.

Gözel Halim İyi İnsan Kültür Vakfı da katkı sağlayacağı şölen, halka açık ve ücretsiz olacak.

ŞÖLEN PROGRAMI

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri “estelasyon (yerleştirme)” çalışmaları da şölende sergilenecek.

Şölen kapsamında aralarında Ahmet Tolgay, Ali Atamer, Altay Burağan, Arif Albayrak, Ayşen Dağlı, Ferhat Atik, Hasan Çakmak, Mehmet Kansu, Mustafa Tozakı, Osman Güvenir ve Suzan Polat’ın da bulunduğu yazar, şair ve karikatüristlerle söyleşi ve imza günü olacak.

5. Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi sergisinin açılışının da yapılacağı “Okuyalım Eğlenelim” şöleninde atölyeye katılan öğretmenlere, fotoğrafçı ve öğrencilere katılım belgeleri de verilecek.

Şölen programında çocuklara yönelik seramik çalışması, yüz boyama, maske yapımı gibi etkinlikler var.

Devlet Halk Dansları Topluluğu minikler ekibinin gösteri yapacağı, Grup SOS’in konser vereceği ve Hakan Yazıcıoğlu’nun konuk sanatçı olacağı şölende, Kıbrıs oyunları da sunulacak.

KÜTÜPHANEYİ EN ÇOK KULLANAN YETİŞKİNLERE DE HEDİYE VERİLECEK

Öte yandan yıl boyunca Milli Kütüphane’yi en çok kullanan yetişkinlere de hediye verilecek.