Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkenin sanata ve sanatçıya ihtiyacı olduğunu belirterek, sanata verilen katkının daha güzel günler için atılan bir adım olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’nın girişimiyle merhum jeolog- ressam William Dreghorn’un eserlerinden oluşan Guest (Misafir) isimli sergi dün gece Girne “Art Rooms Galleri” de açıldı.

Meclis Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Art Rooms Gallery ile Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi işbirliğinde açılan sergiye, KKTC’de yaşayan başta İngilizler olmak üzere yabancılar da büyük ilgi gösterdi.

Sergi açılışına  Meclis Başkanı Siber’in  yanı sıra, 2.Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, Kültür Dairesi Müdür Nilay Tunçalp, Meclis Eski Başkanlarından Hakkı Atun  ile bir çok sanatsever katıldı.

SİBER: “SANAT İYİLEŞTİRİR”

Sergi açılışı öncesi katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, serginin bir takım çalışmasının sonucu olarak ortaya çıktığını ifade ederek, kısa sürede yapılan çalışmalarla sergiyi açılma noktasına getirdiklerini söyledi.

“Sanat iyileştirir” düşüncesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Siber, ülkenin sanata ve sanatçıya ihtiyacı olduğunu belirterek, sanatsal etkinliklere verilen katkının daha güzele doğru atılan bir adım olduğunu ifade etti.

William Dreghorn’un insanı ve doğayı seven, Kıbrıs’a aidiyet bağları yüksek olan bir kişi olduğunu vurgulayan Siber, sevmek, korumak ve bağlı olmanın en büyük örneklerini Dreghorn’un yaşattığını söyledi.

Siber, Dreghorn’un hissettiği bu aidiyet bağlarını, çocuklara ve gençlere de öğretmenin önemli olduğunu ifade ederek açılan sergi ile Dreghorn’un eserlerinin de bir envanterinin çıkarılmış olduğunu belirtti.

Sergi ile birlikte William Dreghorn’u anmış olduklarını söyleyen Siber, Turizm Bakanlığı’na, Art Rooms Galeri’ye ve Meclis bünyesinde katkıda bulunan tüm personele teşekkür etti.

1468574885.jpg

ARKIN

Serginin gerçekleşmesine katkıda bulunan ve William Dreghorn’u anlatan kitabın basımını gerçekleştiren Art Rooms Galeri adına konuşan Erbil Arkın da, serginin düzenlenmesinden dolayı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber’e teşekkür ederken, ülke sanatına katkıda bulunacak etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini belirtti.

DREGHORN KİMDİR?

Cumhuriyet Meclisi’nin girişimleriyle anısını yaşatmak amacıyla eserleri sergilenen William Dreghorn, 1908-2001 yılları arasındaki yaşamının büyük bölümünü Kıbrıs’ta geçirdi.

Kıbrıs’a hayranlığı ile bilinen Dreghorn’un tarihi yapıtların yanı sıra doğal güzellikleri içeren birçok çizimi ve kitapları bulunuyor.

Sergi,  9 Eylül’e kadar gezilebilecek.

1468574883.jpg