Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’nın girişimiyle merhum jeolog- ressam William Dreghorn’un eserlerinden oluşan “Guest” (Misafir) isimli sergi, perşembe akşamı saat 20.00’de Girne “Art Rooms Gallery”de (The Colony Hotel karşısı, The House) açılacak.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre sergi 9 Eylül’e kadar sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Sergide, yaşamının büyük bölümünü KKTC’de geçiren ve ülkeye duyduğu sevgi ve hayranlığı ile bilinen William Dreghorn’un eserleri sergilenecek.

Dreghorn’un ülkeye yaptığı katkılar nedeniyle anısına açılacak sergi, Meclis Başkanlığı girişimiyle, Art Rooms Gallery ile Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi işbirliğinde düzenleniyor.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkeyi çok seven ve güçlü bir aidiyet bağı olan William Dreghorn anısına bu sergiyi açmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Siber, 2001 yılında hayata veda eden Dreghorn’un, ülkenin jeolojik yapısıyla ilgili yazdığı kitapları yanında, ülkenin doğal güzelliklerini yansıtan çok sayıda resminin de bulunduğunu ifade etti.

Serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Siber, ülkede gerçekleşen bu tür sanatsal etkinliklerde, işbirliklerinin artarak devam etmesini diledi.

“Sanat iyileştirir” sloganıyla topluma sanatsal kazanımlar elde etmeye devam edeceklerini vurgulayan Siber, tüm sanatseverleri sergiye davet etti.