Necati Özkan Vakfı’nın “20. M. Necati Özkan Bilim – Kültür – Sanat Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre ödüller. Açıköğretim Fakültesi’nde düzenlenen törenle, 2014 – 2015 döneminde yapılan faaliyetler dikkate alınarak, verildi.

Ödül töreninde BRT tarafından hazırlanan M. Necati Özkan ile ilgili “Ateşleri Yakan Kıvılcım Belgeseli”, LTB Orkestrası’nın müzik dinletisi ve Laden İnce’nin şan dinletisi sunuldu.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLENLER

“M. Necati Özkan 2014 – 2015 Bilim – Kültür – Sanat Başarı Ödüllerine layık görülen kişiler” şöyle açıklandı:

“Vamık Volkan: Dünya çapında ve evrensel boyuttaki bilimsel çalışmaları, toplumumuzla ilgili olarak yaptığı bilimsel değerlendirmeler ve bu doğrultuda yaptığı yayınlar dolayısıyla Prof. Dr. Vamık Volkan’ın ödüllendirilmesi uygun görüldü.

Laden İnce: Müzik alanında ortaya koyduğu nitelikli performans ve Kıbrıs Türk müzik sanatını uluslararası topluma duyurması dolayısıyla Laden İnce’nin ödüllendirilmesi uygun görüldü.

Orkun Bozkurt, Aysan Özcezarlı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Kıbrıs Türk Özürlüler Derneği: Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Kıbrıs Türk Özürlüler Derneği işbirliğinde ve soysal sorumluluk bilinciyle ortak yapım ve alanında bir ilk olarak sahnelenerek başarılı bir yurtdışı turnesine de çıkan ve engellilik konusunda farkındalık yaratan “Tekerlek İzleri” oyunu dolayısıyla oyunun yazarları Orkun Bozkurt ile Aysan Özcezarlı ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ile Kıbrıs Türk Özürlüler Derneği’nin ödüllendirilmesi uygun görüldü.

Osman Alkaş:

Başarılı bir tiyatro yaşamından sonra bir Kıbrıslı Türk olarak Türk sinemasında yer alma başarısı göstermesi ve “Sarmaşık” filmindeki başarılı performansı dolayısıyla Osman Alkaş’ın ödüllendirilmesi uygun görüldü.
Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Filiz Besim Ve Ahmet Tolgay: Mesleki bir sivil toplum örgütü olarak kendi alanında topluma hizmet vermiş, öncü olmuş ve isim yapmış hekimlere vefa borcu bağlamında yaptığı yayınlarla toplumsal bellek oluşturması dolayısıyla Kıbrıs Türk Tabipler Birliği ile Birlik Başkanı Filiz Besim ve yazar Ahmet Tolgay’ın ödüllendirilmesi uygun görüldü.

ONUR BELGELERİ:

Dr. İhsan Tayhani: Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 2015 yılında düzenlediği 2. Uluslararası Tarih Kongresi’yle, “Kıbrıs Türkü’nde Demokratik Kültür ve Kıbrıs Demokrasi Tarihi”ne sağladığı katkı, bu bağlamda Necati Özkan’ın liderliğinin de irdelenmesine ve toplum belleğine katkı yapılmasına olanak yarattığı için, Dr. İhsan Tayhani’nin “Onur Belgesi” ile onurlandırılması uygun görüldü.

Özge Eliz Aksaygın: Necati Özkan’ın liderliğini, yaptığı Yüksek Lisans (M.Sc.) çalışmasıyla başarılı bir şekilde irdeleyip toplum belleğine yaptığı katkı dolayısıyla Özge Eliz Aksaygın’ın “Onur Belgesi” ile onurlandırması uygun görüldü.

Khora Kitapevi: Yaptığı yaygın yayıncılık çalışmaları ve bu çalışmalarla toplum belleğine sağladığı katkı dolayısıyla Khora Kitapevi’nin “Onur Belgesi” ile onurlandırılması uygun görüldü.“