Yönetmenliğini Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği “Olağan Denemeler” adlı kısa film, Almanya’nın en önemli festivallerinden biri olarak kabul edilen “Filmfest Dresden”de gösterilecek. Almanya’nın Dresden şehrinde bu yıl 28’incisi düzenlenecek festival, 12-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festivalin “Kino Roulette” adlı özel programına seçilen ‘Olağan Denemeler’in gösterimi 14 Nisan tarihinde şehrin tarihi mekânlarından “Altes Wettbüro” adlı kulüpte yapılacak.

Her yıl 100’den fazla ülkeden 2 binin üzerinde başvuru alan Filmfest Dresden, festival süresince dünyanın dört bir yanından 500’den fazla konuk ağırlıyor ve 20 binden fazla seyirciye ulaşıyor.

Başrolünü Hatice Tezcan’ın üstlendiği Olağan Denemeler, hayatın anlamını sorgulayan genç bir kadının başarısız intihar girişimlerini konu alıyor. Hiçbir kurumdan maddi destek alınmaksızın çekilen “Olağan Denemeler”, bugüne kadar pek çok uluslararası festivale seçildi ve birçok ödül kazandı.

Şubat ayı başında Şili’de bu yıl 16’ıncısı gerçekleştirilen “Festival Internacional de Cine de Lebu” adlı festivalde, mart başında ise İspanya’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Festival Internacional de Cortometrajes Shorty Week” adlı festivalde gösterilen Olağan Denemeler, nisan ayında Almanya dışında ABD ve Romanya’da da gösterilecek.

Olağan Denemeler, Romanya’da 4-10 Nisan tarihleri arasında bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek “ClujShorts Uluslararası Film Festivali”nde gösterilecek. 

Olağan Denemeler, bu yıl pek çok ülkeden 677 filmin başvurduğu festivale Kıbrıs adasından seçilen tek kısa film.

Romanya’nın en kalabalık ikinci şehri olan Cluj-Napoca’da gerçekleştirilecek festivali “Asociatia Persona” adlı sivil toplum örgütü organize ediyor. Olağan Denemeler’in Romanya’daki gösterimi Rumence altyazı ile yapılacak.
 
ABD’DE ÜÇÜNCÜ KEZ GÖSTERİLECEK

ABD’de daha önce Houston ve Seattle şehirlerindeki festivallerde gösterilen ve iki birincilik ödülü kazanan Olağan Denemeler, bu kez de Maryland eyaletinde bulunan Towson Üniversitesi’nde gösterilecek. Olağan Denemeler bu yıl 14-16 Nisan tarihleri arasında 9’uncusu düzenlenecek olan “Women and Minorties In Media” [Medyada Kadın ve Azınlıklar] Festivali’ne seçildi. Festivale bu yıl 80 ülkeden 1100 kısa filmin başvurduğu ve resmi seçkiye sadece 57 filmin alındığı duyuruldu.

Medya ve sinema sektöründe üretim çeşitliliğini desteklemeyi amaç edinen festivalde her yıl dünyanın değişik yerlerinden filmler gösteriliyor, ayrıca sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla master class’lar (eğitim/seminer) düzenleniyor.