Yönetmenliğini Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu’nun birlikte üstlendiği “Olağan Denemeler” adlı kısa filmin Kıbrıs’taki ilk gösterimi 21 Ekim Çarşamba akşamı saat 20:30’da Limasol’daki Rialto Tiyatrosu’nda yapılacak. 
Yurtdışında iki kez üst üste birincilik ödülü kazanan film, 5’inci Kıbrıs

Uluslararası Kısa Film Festivali (ISFFC) kapsamında Yunanca ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek.

“Olağan Denemeler” ada genelinde çekilen filmlerin yarışacağı “ulusal” kategoride yer alıyor ve bu yıl festivalde yarışan tek Kıbrıs Türk filmi olma özelliğini taşıyor. Festivalde bu yıl “ulusal” kategoride 12, “uluslararası” kategoride ise 57 kısa film yarışıyor. 

FESTİVAL 17 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Kıbrıs Uluslararası Film Festivali 17-23 Ekim tarihleri arasında Limasol’daki tarihi Rialto Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Rialto Tiyatrosu, aralarında iki toplumlu etkinliklerin de bulunduğu pek çok kültürel organizasyona ev sahipliği yapmış bir mekân. Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan festivalde 25 dakikanın altındaki kurmaca, deneysel, animasyon ve belgesel türlerde kısa filmler gösterilecek. Festival, bu yıl sinema dünyasındaki üç boyutlu (3D) film trendine atıfta bulunarak, 3D olarak çekilmiş kısa filmlerin özel gösterimini de yapacak.

KASIM AYINDA SEATTLE’DA GÖSTERİLECEK

Olağan Denemeler, kasım ayı içinde de ABD’nin Seattle şehrinde gösterilecek. 
Olağan Denemeler’in “Seattle Türk Film Festivali 2015 Kısa Film Yarışması”ndan birincilik ödülü kazandığı açıklanmıştı.

Filmin yönetmenleri 5-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin ödül törenine katılmak üzere Seattle’a davet edildi.