Olağan Denemeler bu yıl 5’incisi düzenlenen “Kıbrıs Uluslararası Kısa Film Festivali” (ISFFC) çerçevesinde sinemaseverlerle buluştu.

Bu yıl festivaldeki tek Kıbrıslı Türk film olma özelliğini taşıyan Olağan Denemeler, ada genelinde çekilen filmlerin yer aldığı “ulusal” kategoride ödül almak için yarışıyor. Bu kategoride Olağan Denemeler ile birlikte 11 Kıbrıs Rum filmi yer alıyor.

17 Ekim tarihinde başlayan ISFFC, yarın  yapılacak ödül töreni ile sona erecek. Festivalin “ulusal” yarışma kategorisinde 12, “uluslararası” yarışma kategorisinde 57 film büyük ödül için yarışıyor.

BREZİLYA’DA GÖSTERİLECEK

Öte yandan ABD’deki festivallerden iki kez üst üste birincilik ödülü kazanan “Olağan Denemeler”in festival yolculuğu sürüyor.

Daha önce Avrupa’da çeşitli festivallerde gösterilen Olağan Denemeler, cumartesi akşamı ise, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek "Macaé Cine – Festival Internacional de Cinema de Macaé” kapsmaında Brezilya’da sinemaseverlerle buluşacak.

Bu yıl dünyanın dört bir yanından çok sayıda başvuru alan Macaé Cine Festivali, uluslararası kısa film yarışması için “Olağan Denemeler”in de aralarında bulunduğu 16 kısa film seçti. “Olağan Denemeler”in Brezilya’daki gösterimi Portekizce altyazılı olarak yapılacak.

Direktörlüğünü João Rocha’nın üstlendiği Macaé Cine Festivali’nde, kısa filmler dışında, animasyon ve uzun metrajlı filmlerin yer alacağı yarışmalar da bulunuyor.