Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi doktora öğrencisi Vasvi Çiftcioğlu’nun eş yönetmenliğini yaptığı “Olağan Denemeler” adlı kısa film, 26 Mayıs 2016 Perşembe günü, 11:00 – 12:00 saatleri arasında, Gazimağusa Lemar Cineplex’te gösterilecek.

Daha önce Amerika Birleşik Devletleri’nde Houston, Seattle ve ardından Maryland’da gösterilen ve Vasvi Çiftcioğlu ile Doğuş Özokutan’ın birlikte yönettiği ve başrolünü Hatice Tezcan’ın üstlendiği kısa film, bugüne kadar 20’den fazla uluslararası festivalde gösterilerek birçok ödül kazandı. Büyük bir başarıya imza atan film şimdi de, Gazimağusa’da izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

Japonya’da Gösterilecek

Olağan Denemeler bir yıldır dolaştığı uluslararası festival yolculuğunu Japonya ile sürdürecek. Haziran ayında Japonya’da yapılacak olan “Shorts Shorts Film Festivali”nde birincilik kazanması halinde Olağan Denemeler filmi kısaca “Oscar” olarak bilinen Amerikan Akademi ödüllerine başvuru hakkı elde edecek. Japonya’nın başkenti Tokyo’da bu yıl 18’inci kez düzenlenecek olan “Shorts Shorts Film Festivali”ne 100 ülkeden 6 bin başvuru olduğu açıklandı. Festivalin uluslararası yarışma bölümüne ise Olağan Denemeler’in de aralarında bulunduğu toplam 40 film seçildi. Olağan Denemeler, 2-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivalin uluslararası yarışması çerçevesinde 4 kez izleyiciyle buluşacak. Olağan Denemeler filminin Japonya’daki yarışmaya katılabilmesi için film ekibinin konaklama ve harcırah masrafları ise Doğu Akdeniz Ünivesitesi tarafından karşılanacak.  

“Olağan Denemeler” Hayatın Anlamını Sorgulayan Bir Kadının Hikayesi:

Senaryosunu Doğuş Özokutan’ın yazdığı “Olağan Denemeler” hayatın anlamını sorgulayan bir kadının başarısız intihar girişimlerini trajikomik bir dille ele alıyor. Çekimleri Mayıs 2014’te Lefkoşa ve Girne’de üç günde tamamlanan Olağan Denemeler’in çekim ekibinde DAÜ İletişim Fakültesi lisans öğrencileri de asistan olarak görev almıştı. Görüntü yönetmenliğini Pieter Verburg’un üstlendiği filmin kurgusunu Tim Klok yaptı. Filmin müziklerini ise İnal Bilsel besteledi.

Post prodüksüyonu Ocak 2015’te tamamlanan film, dünya prömiyerini 19 Nisan 2015’te ABD’nin en eski bağımsız film festivali olan “48’inci Worldfest Houston”da yapmıştı. “Olağan Denemeler”, bu festivalde yarıştığı “Kara Komedi” kategorisindeki en büyük ödül olan “Platin Remi Ödülü”nü kazandı. “Olağan Denemeler” Kasım 2015’te yine ABD’de gerçekleştirilen “3’üncü Seattle Türk Filmleri Festivali”nde de birincilik ödülü kazandı.