Kıbrıslı Türk Opera Sanatçısı Soprano Laden İnce, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi'nin katkılarıyla, Fransa’nın Strasbourg ve Almanya’nın Stuttgart kentlerinde gerçekleşecek konserlerde solist sanatçı olarak ülkeyi temsil ediyor.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Laden İnce, Alman Oda Orkestrası Capriccio Fridericiana’nın daveti üzerine Fransa’da yarın saat 17.00’de Strasbourg şehir merkezindeki Temple Neuf Kilisesi’nde ve pazar günü de saat 17.00’de Almanya’nın Stuttgart şehrinde Stadtkirche’de gerçekleşecek konserlerde solist soprano olarak yer alacak.

Fransa'da ilk kez konser verecek olan Opera Sanatçısı Laden İnce, şimdiye dek KKTC, Türkiye, İtalya, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Avusturya'da konserler verdi.

Kültür Dairesi açıklamasına göre Laden İnce, ülkesini Avrupa sanat başkentlerine taşımaktan ve temsil etmekten gurur duyduğunu söyledi.

İnce, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’a teşekkür etti.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da, Daire’nin bütçesi çerçevesinde ellerinden gelen maddi ve manevi desteği vererek ülkenin sanatçılarının yurt dışındaki kaliteli organizasyonlarda yer almalarına katkıda bulunduklarını ifade etti.

Laden İnce’nin solist olacağı konserlere çok sayıda sanatseverin ve seçkin müzik insanının katılmasının beklendiğini de belirten Tunçalp, konserlerin KKTC’nin Avrupa’nın seçkin kentlerinde sanatıyla temsil edilip tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

KKTC’nin kültürü ve sanatıyla yurt dışında sesini duyurmasını sağlayan özveriyle çalışan tüm sanatçılara teşekkür eden Tunçalp, “Çok çalışmamız ve çok üretmemiz lazım” diyerek yurt dışında gerçekleşecek etkinliklere katılacak sanatçıları, destek olabilmek amacıyla, Kültür Dairesi’ne davet etti.