Girne Belediyesinden verilen bilgiye göre, Girne Belediyesi ile Ozanköy Muhtarlığı’nın; Ozanköy’ün turistik tanıtımına katkı yapmak, harnup üretiminin devamını sağlamak ve pekmez tüketimini teşvik etmek amacıyla düzenlediği festivalin bu yıl 7.si yapıldı.

Ozanköy Pekmez Festivali, 3 gün boyunca birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Festivalin son gününde Şinya Kültür- Sanat Derneği halk dansları gösterisi ve Dikmen Gençlik Merkezi (DİGEM) Müzik Grubu Folklorik Kıbrıs Müzikleri konseri gerçekleştirildi.

“Pekmezin sağlığımıza faydaları” konulu sunumun da yapıldığı festivalde ayrıca “Pekmezli Tatlılar Yarışması” da düzenlendi. Yarışmada birinci Tuncay Özdoğanoğlu, ikinci Tomur Ergüven ve üçüncü Mücahide Şeherli oldu. Festival, Örge Volkan konseriyle sona erdi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü festivalin kapanışında yaptığı konuşmasında, festivali düzenlemekteki amaçlarının; harnup ve pekmezin sağlığa olan faydalarına dikkat çekmek, Ozanköylülerin ürettikleri ürünlerin ekonomik olarak değer bulmasını sağlamak ve köyün tanıtımını yapmak olduğunu söyledi.

Nidai Güngördü, Ozanköy’de köy kooperatifi işbirliğinde üretilen pekmezle yan ürünlerine otantik tanıtımı ve butik paketleme yaparak, turistik bölgelerde satışa sunmak istediklerini söyledi.

Güngördü ayrıca Girne Belediyesi olarak Ozanköy muhtarlığı ve vatandaşlarla işbirliği içinde köy meydanına uzay şairi Osman Türkay’ın anısını yaşatacak bir eser kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.