8. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi bu akşam açıldı. Açılışta ödüle layık görülenlere ödülleri de verildi.a

Lefkoşa İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda yer alan serginin açılışına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı da katıldı. Akıncı ve etkinliğe katılan UBP Milletvekili Ersin Tatar, Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ödüle layık görülen sanatçılara ödüllerini takdim etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ödül verirken, Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Organizatörü Buket Özatay ve Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yetkilisi Nüket Gündüz ise açılış öncesinde konuşma yaptı.

16 Nisan’a kadar açık olacak sergi, hafta içi 10:00 – 17:00, Cumartesi günleri ise 10:00–14:00 saatleri arasında gezilebilecek.

1459873964.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, konuşmasında, bugün burada açılışını yaptıkları etkinliğin sadece sergi olmadığını burada, her şeyden önce 8 yıl önce kaybedilen bir babaya duyulan vefa duygusunun sergilendiğini söyledi.

Akıncı, “Burada, bir babaya duyulan vefa duygusunun yanı sıra fotoğraf söz konusu olduğu için sanat, uluslararası katılımdan dolayı ülke tanıtımı ve en önemlisinin sosyal dayanışma sözkonusu” dedi.

Böylesi etkinliklerin her zaman ayrı bir yeri olduğuna işaret eden Akıncı, geleneksel hale gelen bu yarışma ve gösterilen sosyal dayanışma için etkinliği düzenleyenleri ve katılımcıları kutladı.

ÖZATAY

Buket Özatay ise yarışmaya katılanların makbuz karşılığı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na 15 TL bağışta bulunduğunu ifade etti.

Özatay, sergide yer alan fotoğrafların satışının da yapılacağını belirterek, fotoğrafların üzerinde yazan ücretin yarısının fotoğraf sahibine, diğer yarısının ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacağını söyledi.

GÜNDÜZ

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yetkilisi Nüket Gündüz ise, kanser tedavisinin uzun, zor ve pahalı bir süreç gerektirdiğini belirterek, bugüne kadar kendilerine maddi-manevi destek veren herkese ve 5 yıldır düzenledikleri yarışmayla kendilerine katkı koyan Özatay ailesine teşekkür etti.

Buket Özatay, konuşmasının ardından Gündüz’e, katılımcıların makbuzları karşılığı elde edilen bin 800 TL’lik çeki takdim etti.

1459873962.jpg

KATEGORİ VE ÖDÜLLER

Jüri üyeliğini Türkiye’den Fotoğraf Sanatçıları; Reha Bilir  (AFIAP/ESFIAP) ve Erol Doğaner (EFIAP), Kıbrıs’tan Fotoğraf  Sanatçısı Tevfik İleri (EFIAP/b) yaptığı yarışmaya 120 kişi, 2 bin 313 eserle katıldı.

Serbest Renkli Kategori’de, Öztan Özatay Başarı Ödülü; Canon EOS 700D 18-55 IS Kit ‘Üç Damlanın Aşkı 6’ adlı fotoğrafıyla Osman Yüksek’e, bin 500 TL’lik Denktaş Vakfı Özel Ödülü; ‘Kaplumbağa Uç’ adlı fotoğrafıyla Tevfik Camgöz’e, bin 250 TL’lik Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü (Alpet Sponsorlunda) ‘Buluşma’ adlı fotoğrafıyla Özlem Ersoy’a; Jüri özel Ödülü ‘Balerin’ adlı fotoğrafıyla Çağın Çağaşan’a verildi.

Serbest Siyah Beyaz Kategori’de, bin 500 TL’lik Koop-Süt Başarı Ödülü; ‘Niemeyer 26-ABN’ adlı fotoğrafıyla Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz’e, bin TL’lik Türkiye İş Bankası Özel Ödülü; ‘Dialogos en la Ciudad’ adlı fotoğrafıyla Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz’e ; Jüri Özel Ödülü; ‘Nature Conquers’ adlı fotoğrafıyla Altuğ Galip’e gitti.

Doğa Kategorisi’nde, bin 500 TL’lik Türkiye İş Bankası Başarı Ödülü; ‘Yeşilin Dansı’ adlı fotoğrafıyla Altuğ Galip’e, Öztan Özatay Özel Ödülü Canon EOS 1200D (18-55 Lens ile) ‘Denizatı’ adlı fotoğrafıyla Tevfik Camgöz’e; Jüri Özel Ödülü ‘Let’s Party’ adlı fotoğrafıyla Hasan Bağlar’a verildi.

Özatay Fotoğrafçılık Özel Ödülü; ’Özgürsün’ adlı fotoğrafıyla Osman Arsal’a ve tüm kategorilerin toplamında “En fazla Sergileme alan Fotoğrafçı Ödülü’’ ise Hasan Bağlar’a verildi.

Sergileme alanlar da şöyle:
“Adem Kavaz, Ahmet Dağbaşı, Ahmet Yazgın, Ali Özdinç, Altuğ Galip, Arif İşgüzar, Atila Karader, Ayşe Gökyiğit, Bahire Eminsel, Barış Saydam, Başar Taşlı, Birtan Gökeri, Celal Gücel, Cem Melih, Ceyhan Özyıldız, Çağın Çağaşan, Duyal Tüzün, Ekrem Şahin, Elvan Şenkayalar, Emel Sefer, Emre Türkelman, Esra Yürün, Gökhan Gökberk, Gökhan Saymaz, Hasan Bağlar, Hüseyin Çekirdek, İbrahim Arslan, İnanç Tekgüç, Johan Duchateau, Leman Ünverdi, Mehmet Gökyiğit, Mustafa Evirgen, Nihal Sakarya, Nilgün Çolakoğlu, Osman Arsal, Osman Yüksek, Öykü Tural, Özgür Gökaşan, Özgür Şahin, Özlem Ersoy, Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz, Rıza Uğur Keçecioğlu, Saydam Soy, Süleyman Candar, Süleyman Kaplan, Şirin Gazi, Tevfik Camgöz, Yasemin Atasoy, Zeki Gürsel,  Zerrin Erdilek”