8. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması’nda ödül sahipleri Salı akşamı açıklanıyor.

Yarışma organizatörü Buket Özatay tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Mart Salı günü saat 19:00’da Gönyeli Belediyesi Konferans Salonunda ödüllerin açıklanacağı gecede, jüri üyeleri Türkiye’den Fotoğraf Sanatçıları Reha BİLİR, AFIAP/ESFIAP ve Erol DOĞANER, EFIAP; Kıbrıs’tan Fotoğraf  Sanatçısı Tevfik İLERİ, EFIAP’nin fotoğraf söyleşisi ve fotoğraf sunumu da yer alacak.

Söyleşi esnasında katılımcılar ve fotoğrafseverler juri üyelerine yarışma değerlendirmeleri ve fotoğraf sanatı ile ilgili her türlü soruyu yöneltme imkanına sahip olacaklar. Ayrıca jüri üyelerinin kısa fotoğraf sunumları olacak. Fotoğraf söyleşisi ve sunumlara yarışmaya katılan fotoğrafçılar ve tüm fotoğraf severlerin davetli olduğu bildirildi.

Merhum Öztan Özatay’ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere verilecek ödüller şöyle:

“Değerlendirmeler sonrası Serbest Renkli Kategori’de Öztan Özatay Başarı Ödülü alan esere Canon EOS 700D 18-55 IS Kit, Denktaş Vakfı Özel Ödülü alan esere 1,500 TL, Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü alan esere (Alpet Sponsorlunda) 1,250 TL ;Serbest Siyah Beyaz Kategori’de Koop-Süt Başarı Ödülü alan esere 1,500TL ve Türkiye İş Bankası Özel Ödülü alan esere 1,000TL; Doğa kategorisi’nde Türkiye İş Bankası Başarı Ödülü alan esere 1,500TL ve Öztan Özatay Özel Ödülü alan esere Canon EOS 1200D (18-55 Lens ile) ödül olarak verilecek. Ayrıca Tüm katagorilerin toplamında “En fazla sergileme alan Fotoğrafçı Ödülü”ne Özatay Fotoğrafçılık tarafından Hama Dijital Fotoğraf Çerçevesi verilecektir.

Sergileme alanlara katılımcı belgesi verilecektir ve bu eserlerden sergi kataloğu oluşturularak sergi günü dağıtılacaktır.”

Öztan Özatay 8. Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için oluşturulan juri tarafından beğenilen eserlerin, 05– 16 Nisan  tarihleri arasında İsmet Vehit Güney Sergi Salonu Lefkoşa’da gerçekleştirilecek ödül töreni ile sanatseverlerle buluşturulacağı belirtildi.