İki yıl süresince gelişip, dönüşen “Tales from the Future” (Gelecekten Masallar) isimli, görsel ve işitsel canlı performanslarında yarattığı “kıyamet-sonrası” senaryo ile bugün yaşadıklarımız ve geçmişten getirdiklerimizle bizleri yumuşak bir zeminden yüzleştiren İnal Bilsel, yeni bestelerini “Paradise Lost” (Kayıp Cennet) isimli projesiyle 26 Nisan Salı akşamı saat 20.30’da, “bod-rum” isimli mekanda ücretsiz olarak paylaşacak.

Bilsel tarafından yapılan açıklamaya gore, 11 Hasane Ilgaz Sokak’ta, AB Bilgi Merkezi’nin alt katında yer alan “bod-rum”da yer alacak olan proje, müzik ile performans deneyiminin alışılmış kalıplarına bir alternatif sunmayı amaçlıyor. Açıklamada şöyle denildi:

Tales From the Future performanslarında yarattığı bilim-kurgu dünyasını terk etmeden ama daha kişisel bir yaklaşımla, İnal Bilsel bu kez çocukluğumuzun anılarını kıyamet sonrasına taşıyarak, sınırlarımızı umut yardımıyla zorlamaya cesaret edecek.

Alışageldiğimiz mekanlarda, alışageldiğimiz sunum tarzlarının dışına çıkarak kayıplarımızı dönüştürmeye ve hayata katmaya davetlisiniz.

İnal Bilsel hakkında: Elektronik, çağdaş  ve deneysel müzik ile film alanlarında çok yönlü üretimler yapan İnal Bilsel, A New Beginning isimli çıkış albümünü 2009 yılında yayınladığından beri Kıbrıs’ta yarattığı garip yaklaşımlı müzikleriyle önemli bir ivme yakaladı. A New Beginning ve takibinde gelen yayınlanmamış “Tales from the Future” adlı canlı performanslarında kullandığı çeşitli görsel imgeler yardımıyla kendine has bir dünya yaratan konsepti, deneysel ama anlatılar yoluyla erişilebilir hale getiren unsurlarla elektronik müziğe farklı bir yaklaşım getirdi. Görsel-işitsel açıdan zengin olan canlı performanslarında erişilebilirlik ve deneysellik arasındaki çizgide duran İnal Bilsel, kendine özgü ve düşündürücü bir şekilde sınırları zorlayan bir müzik sunar.

Daha fazla bilgi için: www.inalbilsel.com adresi ziyaret edilebilir.”