POST Araştırma Enstitüsü eğitim üzerine söyleşiler dizisi başlatıyor.

POST’tan yapılan açıklamaya göre, 6 ay boyunca onbeş günde bir Cuma günleri saat 19.00’da yapılacak olan söyleşi dizisinin birincisi Cuma günü gerçekleştirilecek.

Söyleşi Eylül 2017’de faaliyete geçecek olan eğitim dizisi “Morningside Montessori Elementary”nin  tanıtımı ile başlayacak.

Adada ilk kez üç dilli (İngilizce-Yunanca-Türkçe), barış eğitimi odaklı ve orman okulu (forest school) kavramlarını içinde barındıran bu alternatif okul, Kıbrıs’ta başka bir eğitimin mümkün olduğuna inanan, çeşitli etnik, sosyal ve profesyonel altyapıya sahip kişilerin oluşturduğu bir okul olma özelliğini taşıyor.

Etkinlik, okulun kurulmasına öncülük eden Angeliki Yiassemides ve Evi Eftychiou’nun yapacağı kısa sunumun ardından eğitim söyleşisi ile devam edecek.

Etkinlik halka açık olacak ve İngilizce’den Türkçe’ye anlık çeviri yer alacak.

POST Araştırma Enstitüsü’nün Facebook sayfası (POST RI Cyprus), [email protected]  ve 0392 227 6843 numaralı telefondan daha detaylı bilgi alınabilir.

FİLM GECELERİ

POST Araştırma Enstitüsü ayrıca onbeş günde bir “Film Geceleri” düzenleyecek.

İki haftada bir kez farklı temalar çerçevesinde düzenlenecek olan Film Geceleri, birçok önemli film festivalinden ödül almayı başaran "Dearest" isimli filmin gösterimiyle başlayacak.

Film  bu akşam saat 20:00'de POST Araştırma Enstitüsü'nde yer alan Barış Eğitim Merkezi'nde gösterilecek. Film gösterimi sonrasında, filmle ilgili tartışmalar yapılacak.