Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ( AHDR) tarafından Dayanışma Evi’nde (H4C) düzenlenen etkinlik birçok sivil toplum örgütünün gençlere ve çocuklara yönelik organize ettikleri aktivitelerle tamamlandı.

Post Araştırma Enstitüsü’nün “Dünyayı Barış ile Boyuyorum” aktivitesi ile 21 Eylül’de Dayanışma Evi’nde katılım gösterdiği Uluslararası Barış Günü Etkinliği’nin bu seneki teması “ İnsanların Barış Hakkı” idi. Bu yılki etkinlikten toplanan miktar Çocuklar için Filistin Yardım Fonuna bağışlanacak.

İki toplumlu koro, Kıbrıs’ta Barış için Dans, Monsieur Doumani, The Drones ve Touch Response gurubunun gösterilerinin yer aldığı  etkinlik için POST  Barış Kültürü için Eğitim Proje Yöneticisi Mehveş Beyidoğlu Önen “ Barış Eğitimi’nde 2002’den itibaren aktif olarak çalışıyoruz. Barış etkinliğine, çocukların katılımı ile oluşturulan çizimlerin sergisi ile “Dünyayı Barış ile Boyuyorum” etkinliği ile katıldık. Aynı zamanda bu etkinliğin Barış Kültürü Eğitimi projemizle de parallel oluşu bizi çok memnun etti” dedi.

POST RI’ın Barış Kültürü için Eğitim Projesi 3 yıllık AB tarafından finanse edilen ve AHDR ile birlikte uygulanacak olan bir projedir. Proje çerçevesinde barış kültürünün oluşması ve gelişebilmesi için çeşitli aktiviteler ve eğitimler yer almaktadır.

 

Daha fazla bilgi için: Mehveş Beyidoğlu Önen’e veya Selen Mesutoglu Altan’a  2276 843 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.