Hollywood'un yaşına rağmen gencecik duran ismi Salma Hayek Cannes film festivaline dekoltesi, Kering Sohbetleri adlı programa ise sözleriyle damga vurdu. Fransız milyader işadamı François-Henri Pinault'ya evli olan Salma Hayek, meşhur starların yer aldığı 'Kadın Sohbetleri' programının ilk konuğu oldu. Akşam kırmızı halıda boy gösteren ertesi sabah 'Kering Sohbetleri'ne katılan Salma Hayek, sözleriyle bol alkış aldı.Salma Hayek, sinema endütrisinde kadınların her türlü ikinci plana atılmasını eleştirdi: "Para herşeyin kontrolü! Peki biz ne yapabiliriz? Hem nakit kazanacakları hem de kadın sömürüsüne girmeyecek filmler yapabileceklerini gösterebiliriz! Göstermeliyiz."

"Peki bu yorucu olmaz mı, mücadele edecek birileri bulunmaz mı?" sorusuna "Hem de nasıl yorucu olur" diyen Salma Hayek "İyi bir senaryo buluncaya kadar adam öyle çok şey okuyor, nakit buluncaya kadar o kadar çok kapı çalıyor ki gerçek işine başladığında hali kalmıyor. Ama olsun, biz kadınlar her dönemde mücadele ettik, etmeye devam etmemiz gerek!" diye konuştu.

KADINLAR OLMASA BU FİLMLER İZLENMEZ

68. Cannes Film Festivali'nde büyük mükafat Altın Palmiye için yarışan "Masalların Masalı"nda başrollerden birisini üstlenen Salma Hayek, sinema endüstrinin kadınlara karşı cinsiyetçi yaklaştığını söyleyerek "Bizi finansal bir kuvvet olarak görmemek de ayrıca büyük cahilliktir" dedi. Erkek egemen bir endüstride kadınların beğenilerinin sınırlandığını fakat bu gidişatın artık sona ermesi gerektiğini belirten Salma Hayek "Bizleri sadece romantik güldürü sever sanmanın bir mantığı yok. Sinemada akıllı öyküler izlemek istiyoruz, bizi gerçekten hisseden hikayeler istiyoruz. Kadın yönetmen sayısı da az, kadının içten temsili de noksan" dedi. Bu sene Oscar töreninde ödülünü alırken 'Aynı işi yapan kadınların erkeklerden daha az kazanmasını' protesto eden Patricia Arquette'nin ardından Meryl Streep gibi ehil oyuncular da bu konuda itirazlarını dile getirmişlerdi. Salma Hayek de "Kadınlar ve moda endüstrisi dışında erkeklerle mücadele edemiyor. Sadece bu dallarda daha çok nakit kazanıyor. İnanılmaz saçma" dedi. Peki çaresi ne olabilir derseniz Salma Hayek'in önerisi 'parayı takip etmek': Kadınlar ağırbaşlı bir hedef kitlesi, biz olmazsak bu filmler izlenmez. Yapımcılar bizi yalın kafalı deği ağırbaşlı tüketici olarak göürse iş tamamdır çünkü maalesef bu piyasanın bir anladığı lisan nakit!"

SALMA HAYEK CANNES'E DAMGA VURDU

Salma Hayek, "Carol" filminin Cannes Film Festivali'ndeki galasına derin göğüs dekolteli elbisesiyle damga vurdu.Güzel oyuncu, cesaretiyle filmin başrol oyuncusu Cate Blanchett'ı bile gölgede bıraktı. Hollywood'un güzel ismi Salma Hayek, 48 yaşına rağmen güzel görünümüyle, görenleri adeta büyüledi.