Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Sanat Engel Tanımaz" yarışmasının fotoğraf sergisi Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nden sonra geçtiğimiz hafta Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde izlenime açıldı.

Sergi, Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf  ve Kısa Film Yarışması’nın fotoğraf kategorisinde dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserlerden oluşuyor. 

Birçok engellinin ve ailelerinin katıldığı iftar yemeğinin de yer aldığı gecede sergiye ilgi büyük oldu.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış’ın yanı sıra engelliler ve davetlilerin yer aldığı gecede, engellilere yönelik duyarlılık bir adım daha ileriye taşındı.

‘Duyarlılık artıyor’

Engelliler odağındaki sosyal sorumluluk projeleri ile öncü olan Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, engelsiz bir ülke özlemini bir kez daha sanatla bütünleştirmekten gurur duyduklarını söyledi.

Engellilere yönelik her yeni projede bu alandaki duyarlılığın arttığını, bunu sevinçle izlediklerini söyleyen Ayhan Barış, “Sergimizi, ülkemizdeki engellileri destekleyen derneklerin başında gelen Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne taşımaktan ayrıca mutluluk duyduk” dedi.

“Tüm ülkeye hizmet veriyoruz”

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, engelli odağındaki en kapsamlı dernek olduklarını, sağlık ve rehabilitasyon merkezi sorumluluğu ile hizmet verdiklerini söyledi.

“Merkezimize her hafta fizik tedavi, rehabilitasyon, protez gibi hizmetler için onlarca insan geliyor” diyen Günay Kibrit, tüm ülkeye hizmet vermek için özveriyle çalıştıklarını anlattı.

Kibrit sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm ülkeye hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Sadece dernek değil önemli bir sağlık merkeziyiz. Ayrıca insanımızın tekerlekli sandalye ihtiyacını da buradan sağlıyoruz. Kuzey Kıbrıs Turkcell de birçok projede bizim yanımızda yer almaktadır. Sanat Engel Tanımaz sergisini derneğimizde üyelerimiz ve aileleri için açtık, hastalarımız da sergimizi izleme imkanı bulacaktır, farkındalık daha da artacaktır.” 

Gece, serginin ardından iftar yemeği ile son buldu.

sanat-engel-tanimaz_ortopedik-ozurluler-dernegi-acilisi-fotolar-(1).jpg

sanat-engel-tanimaz_ortopedik-ozurluler-dernegi-acilisi-fotolar-(2).jpg

sanat-engel-tanimaz_ortopedik-ozurluler-dernegi-acilisi-fotolar-(4).jpg

sanat-engel-tanimaz_ortopedik-ozurluler-dernegi-acilisi-fotolar-(6).jpg

sanat-engel-tanimaz_ortopedik-ozurluler-dernegi-acilisi-fotolar-(7).jpg

sanat-engel-tanimaz_ortopedik-ozurluler-dernegi-acilisi-fotolar-(8).jpg