Bedesten’de yer alan sergi, 19 Ekim’e kadar 08.00-18.00 saatleri arasında görülebilecek.

Bülent Ölçer serginin açılışında yaptığı konuşmada, Suriye’de yaklaşık üç buçuk yıldır savaş muhabirliği yaptığını anlatarak, Suriye’de yaşanan vahşeti bire bir gördüğünü, hiç suçu günahı olmayan insanların katledildiğine şahitlik yaptığını belirtti.

Sergide, yaşanan katliam ve vahşetin çarpıcı görüntülerinin yer aldığına dikkat çeken Ölçer, Dünya Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti üyesi olarak, dünyanın yaşanan vahşete artık dur demesini istedi.

Ölçer, Suriye’de yaşananları Kıbrıslı Türklerin yaşadıklarına benzetti.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da konuşmasında, serginin önemine değinerek, serginin Suriye’de yaşanan vahşeti gözler önüne serdiğini kaydetti.

Savaşın bir insan hakları ihlali olduğuna değinen Talat, savaşın insana getirdiklerinin, barışın önemini daha da arttırdığını söyledi.

Barışın elde edilmesi için verilecek mücadelenin, çok kuvvetli, kutsal ve zor olduğunu vurgulayan Talat, barışın bir uzlaşma, yakınlaşma, işbirliği işi olduğunu vurguladı.

Savaşmanın çok kolay, ancak barışı elde etmenin çok zor olduğunu vurgulayan Talat, savaşın kötülüklerini yaşayan Kıbrıs Türk halkının, barışı çok arzuladığını söyledi.

Kıbrıs Türk halkının yaşadığı savaşın yakın çevrede yaşanan savaşlarla kıyaslandığında çok hafif kaldığını ifade eden Talat, sergide yer alan vahşetin dünyanın çok yakın bir noktasında devam ettiğini kaydetti.

Talat, Kıbrıs Türk halkının bu vahşetin minyatürünü yaşamasına rağmen çok acılar çektiğine dikkat çekerek, barışın uğruna her türlü mücadeleye, hatta ölümü göze almaya değen bir hedef olduğunu vurguladı.

Talat, sergiyi açan Ölçer’e teşekkür etti.