Hayatını çocuk gelinlerin önlenmesine adayan Selvi Sertdemir’in hazırladığı “Selvi Sertdemir de Çocuk Gelindi” konulu resim sergisi, başkent Lefkoşa’nın ardından yarın Gazimağusa’da açılıyor.

Selvi Sertdemir’in kanayan bir yara olarak gördüğü erken yaşta evliliklere “dur” demek için kendi yaşantısından da esinlenerek 38 farklı bölgeden temsilcilerle birlikte açacağı sergi, Gazimağusa’da Saint Peter & Paul Katedrali’nde (Buğday Cami) yer alacak.

Gazimagusa Belediyesi’nin sponsor olduğu ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde düzenlenen serginin açılışı saat 17.00’de yapılacak. Sergi, 10 Mart’a kadar 09.30 - 18.30 saatleri arasında izlenebilecek.

13 yaşındayken evlendirilen, 15 yaşında anne olan ve halen SOS Çocukköyü’nde annelik yapan Selvi Sertdemir, sosyal sorumluluk sanat projesi olarak planladığı sergisinde ayrıca, projesinde bulunan “Selvi Sertdemir de Çocuk Gelindi, Çocuk Gelinlere HayIr” adlı şiir kitabını da tanıtacak. Kitabın satışından elde edilecek gelir engelli çocuklara bağışlanacak.

“Selvi Sertdemir de Çocuk Gelindi” sergisi, 1 Nisan’da da İstanbul Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi’nde açılacak.