Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun “Sevda Türküleri” isimli konseri Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun 16 Haziran Salı akşamı gerçekleştirilen konserinde İlker Dölek yönetimindeki, 12 kişilik orkestra ve 25 kişilik koro sahne aldı.

Kültür Dairesi’nin verdiği bilgiye göre, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’ın ev sahipliğini yaptığı konseri, aralarında UBP Milletvekili Zorlu Töre, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, Sivil Savunma Teşkilat Başkan Yardımcısı Nurettin Hakan Büyükçulha, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan ve TC Yardım Heyeti Uzman Müşaviri Durmuş Yavuz’un da bulunduğu, nezih bir topluluk izledi.

konser5-001.jpg

“Sevda Türküleri” AKM’de yankılandı

Dinleyicilerin beğenisini kazanan konserde Kıbrıs türkülerinin yanı sıra Anadolu’nun değişik yörelerinden seçilmiş türküler sunuldu. Türkü dostlarının hep bir ağızdan söyledikleri “Sevda Türküleri” Atatürk Kültür Merkezi’nde yankılandı.

Yarımbaş, Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu ve Kültür Dairesi’ni tebrik etti

Konserin ardından kısa bir konuşma yapan Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş bir izleyici olarak konseri çok beğendiğini ancak Topluluğun içinde olup da “Sevda Türküleri”ni sahnede birlikte söylemeyi hayal ettiğini dile getirdi. Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nu tebrik eden Yarımbaş, Kültür Dairesi’nin gerçekleştirdiği başarılı etkinliklerle ülke kültürü ile sanatına sahip çıktığını belirtti ve Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’ı kutladı.

konser1.jpg

Tunçalp, “Kültür Dairesi olarak çok çalışıyoruz.” dedi

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da konser sonundaki konuşmasında, başta Topluluk Şefi İlker Dölek’e ve gönüllü olarak çalışan Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun tüm üyelerine gerçekleştirdikleri başarılı konser için teşekkür etti. Düzenledikleri etkinliklerde kendilerini hiç yalnız bırakmayan izleyicilere de teşekkür eden Tunçalp, Kültür Dairesi olarak çok çalıştıklarını ve çeşitli kültürel sanatsal etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı. Tunçalp’ın ülkede düzenlenen birçok kültürel sanatsal etkinliğin gerçekleşmesi için Kültür Dairesi’nin maddi manevi destek olduğunu da ifade ettiği konuşmasının ardından Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu Şefi ve üyelerine teşekkür belgeleri verildi.

“Sevda Türküleri” 24 Haziran’da Gönendere’de

Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nun “Sevda Türküleri” konseri, Gönendere Kültür ve Sanat Derneği’nin, 24 Haziran’da Artam Kültür ve Sanat Merkezi Gönendere Hürriyet Sineması’nda tekrarlanacak.