Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, sanata ve sanatçılara değer verildiği  sürece daha güzel bir halk ve toplum olunabileceğini söyledi.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından bu yıldan itibaren verilmeye başlanan “Ali Nesim Ödülleri” sahiplerini buldu.

Biyografi-Roman dalında Gazeteci-Yazar Ahmet Tolgay ödüle kayık görülürken , Onur Ödülü Sanatçı-Yazar Heidi Trautman, Vefa Ödülü Hikmet Afif Mapolar (adına ailesi)  ve Araştırma Ödülü ise Tuncer Bağışkan’a verildi.

Etkinlikte ayrıca, Birliğin ilk Başkanı Ahmet  Gazioğlu ve “Ali Nesim” adlı kitabından dolayı Eralp Adanır’a teşekkür plaketleri takdim edildi.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve bir çok yazar katıldı.

Meclis Başkanı Siber katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında, Ali Nesim’in önce öğretmeni, sonra komşusu daha sonra da dostu olduğunu belirterek , Nesim’in yüzü her zaman gülen bir sevgi insanı olduğunu ifade etti.

img_3836.jpg

Nesim’in çok ağır eleştirileri bile çok yumuşak ifadeyle sunan, doğayı,ülkesini ve insanı seven bir kişi olduğunu söyleyen Siber: “Güçlü bir aidiyeti vardı” dedi.

Siber şöyle devam etti:

“Ülkenin taşına toprağına insanına güçlü bir aideyet duyabilmek bir erdemdir.Maalesef bu aidiyet duygusu bazen  sadece ve sadece kapalı arazilerimiz ile sınırlı kalıyor.Önemli olan bu aidiyet duygusunu ortak kullanım alanlarına duymaktır.Bunu duyduğumuz ve korduğumuz müddetçe daha güzel bir ülke ve çevre ile daha mutlu insanlar göreceğiz”

Ali Nesim’in bir zeytin ağacına duyduğu sevgiyi şiirine dökebilecek kadar ülkesine karşı sevgi dolu olduğunu vurgulayan Siber, onun bıraktığı kitaplar,notlar ve şiirlerden öğrenilmesi gereken çok şeyler olduğunu söyledi.

Doğa sevgisini çocuklara aşılayarak bir gelecek bulunabileceğine dikkati çeken Siber, ancak o zaman yüzleri gülen mutlu insanlar olabileceğini belirtti.

Edebiyat ödüllerine layık görülen yazarları kutlayan Sibel Siber, yazarların toplum belleğine güzel eserler bıraktıklarını vurguladı.

Siber, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yazarlarımız; geçmişi,bugünü ve geleceği birbirine bağlıyorlar. Biz sanata ve sanatçılara değer verdiğimiz sürece daha güzel bir halk ve toplum olacağız.Bunu sade sözde değil yapacağımız çalışmalar ile de göstermemiz gerekiyor.Nice nice güzel kitaplar yazılmasını diliyorum”