Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’de ilk kez düzenlenen “Uluslararası Kadın Ressamlar Buluşması” na katılmak amacıyla ülkede bulunan kadın ressamları kabul etti.

Meclis Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Siber, sanatın evrensel bir dil olduğunu ifade ederek “dünyayı sanat güzelleştirir” dedi.

Dünyanın farklı ülkelerinden sanatçı kadınları ülkede görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Siber, kadınların sanatın tüm alanlarında kendilerini göstermesinin her zaman bir rol model olacağını söyledi.

Sanatçıların KKTC’nin güzelliklerini tuvallerine resmetmelerini dileyen Siber, bunun ülke tanıtımına da büyük katkısı olacağını vurguladı.

ALBAYRAK

Heyete eşlik eden Milletvekili ve Sanatçı Arif Albayrak da, konuşmasında birçok ülkeye kıyasla ender olarak KKTC’de Meclis Başkanının bir kadın olduğunu ve bu nedenle bu ziyaretin de çok anlamlı olduğunu söyledi.

Albayrak, sanatın sınır tanımaz gücünü bir kez daha gördüklerini ifade ederek, ekipte yer alan birçok sanatçının KKTC’ye ilk kez geldiğini belirtti.