Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kültürüne sahip çıkan toplumların geleceğe güvenle baktığını, bu durumun aidiyet duygusunu da güçlendirdiğini söyledi.

Atatürk Meslek Lisesi fotoğrafçılık kulübünün düzenlediği sergi, dün akşam İsmet Vehit Güney Sergi salonunda açıldı. Serginin açılışına Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova katıldı. 

Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın sponsor olduğu, toplam 61 öğrencinin katkı koyup, 115 fotoğrafın sergilendiği etkinlik, “Kültürümüz ve İnsanımız” temasıyla düzenlendi.

Açılışta yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kültürüne sahip çıkan toplumların geleceğe güvenle baktığını, kültürü yaşatmanın aidiyet duygusunu güçlendirdiği gibi çocukların özgüvenini de arttırdığını ifade etti.

“Kültürü gelecek nesillere aktarmak toplum olarak boynumuzun borcudur” diyen Siber, bu açılardan bakıldığında serginin çok anlamlı olduğunun altını çizdi.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise gençlerin kültürü yaşatma uğraşı içerisinde olmasının kendisini çok etkilediğini, Bakanlık olarak KKTC dışında yapılacak etkinliklerde de bu eserlerden yararlanmak istediklerini söyledi.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında, öğrencilerin edindiği bilgileri uygulamalı olarak sahada yaptıkları çalışmalarla, kültürü yaşatma adına bilgi,fikir ve yeteneklerini gösterdiklerini belirtti.

ERDOĞAN

Atatürk Meslek Lisesi Müdürü Aktan Erdoğan ise,  ortaya çıkan etkinlikte sadece fotoğrafçılık kulübü öğrencileriyle değil, emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilerle gurur duyduklarını kaydetti.

KEMALER

Etkinlik sponsoru Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğe katkı koydukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Banka olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı sürdüreceklerini ifade etti.

1463035956.jpg

1463035957.jpg