“İlk Kıbrıslı Türk heykeltıraş” olarak bilinen Şinasi Tekman’ın eserlerinden ve hakkında yayımlanmış kitaplardan oluşan sergi yarın Gazimağusa’da izlenime açılıyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) tarafından 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla 2005’te yaşama veda eden Tekman’ın eserlerinden ve hakkında yayımlanmış kitaplardan oluşan sergi, Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı - Küçük Sergi Salonu’nda yer alacak.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, sergi açılışı yarın saat 18.00’de DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam tarafından yapılacak.

Sergi ile kitap tanıtımının ikinci ayağı ise 6 Mayıs Cuma günü, saat 19.00’da, EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde yer alacak.

Sergi, Tekman ailesinin DAÜ ile yaptığı protokol kapsamında 220 heykelden oluşan Tekman Koleksiyonu’ndan seçilerek hazırlandı. DAÜ-KAM arşivinde bulunan çok sayıda orijinal belge ve doküman da sergiye dahil edildi.

Sergi 29 Nisan’a kadar hafta içi 10.00-13.00 / 14.00-16.00 saatleri arasında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı - Küçük Sergi Salonu’nda gezilebilecek.