Geçtiğimiz ay Creditwest Bank ana sponsorluğunda düzenlenen Altın Ada Uluslararası Film Festivali kapsamında sinema dünyasından birçok oyuncu, yönetmen ve yapımcı soru cevap bölümlerinde sinemaseverlerle buluşmuştu..

Festival kapsamında gösterilen ve gösterimlerden sonra sinemacılar ve sinemaseverleri buluşturan Q&A bölümlü filmler ve Q&A bölümlerine katılan sinemacılar şu şekildeydi;

Dünyadan ve Türkiye’den  Önemli Sinemacılar Ağırlandı

Secret Sharer filmininYönetmeni Oskar Ödüllü  Peter Fudakowski   Girne’de, İngiltere’nin en önemli bağımsız film kuruluğu Indipendent Film Trust Başkanı Neil McCartney Finding Family filminin Q&A’e katılarak sinema severlerle buluştu. Saraybosna Film Festivali'nde bu yıl  En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"ünü "Annemin Şarkısı" filmindeki rolüyle  Feyyaz Duman, Eylül'ün Kadın Yüzleri filminin yönetmeni Ayşe A. Altunç yanında Bülent Yarbaşı da Q&A’e katıldı.  Hay Way Zaman filminin yönetmeni Nezahat Gündoğan, İstanbul United filminin yönetmenleri Olli Waldhauer ve Farid Eslam festival kapsamında Kıbrıs’a gelerek Q&A bölümünde sinemaseverle buluştu.  Öyle Sevdim Ki Seni filmi için filmin yönetmeni Orhan Tekeoğlu ve Nurdan T. Tekeoğlu ,Broken Silence filminin yönetmeni Bob Entrop ve oyunculardan Orhan Gajus, Creditwest Bank ana sponsorluğunda gerçekleşen  Altın Ada Uluslararası Film Festivali’ne katılarak Q&A bölümünde sinemaseverlerle buluştu. Flowers Of Freedom filminin Q&A bölümüne filmin yönetmeni Mirjam Leuze yanında Sandra Brand katılarak sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

Kıbrıs’tan Önemli Yönetmenler Sinemaseverlerle Buluştu

Dünyaca tanınımış Kıbrıslı Yönetmen Akamas filmi ile Panicos Chrysanthou Q&A bölümüne katılarak sinemaseverlerin sorularını cevapladı. Kod Adı Venüs filmi için filmin yönetmeni Tamer Garip’in yanında Oyuncu Cengiz Bozkurt ve Peter Wills, Murıd filmi için yönetmen Yeliz Shukri ve Filmin Yapımcısı Stavros Papageorgiou  Q&A’e katıldı.

Ahde Vefa – Umut Yolu filminin yönetmeni Doç. Dr. Fevzi Kasap ve Soy İzi Peşinde filminin yönetmeni Ferhat Atik de gerçekleşen soru cevap (Q&A) bölümüne katılarak sinemaseverlerle buluşarak, sinemaseverlerin sorularını yanıtlayan yönetmenler arasındaydı. 

ahde-vefa-umut-yolu.jpg

qa.jpg