Sonay Yakup Yakupsoy'un yazdığı "Kelebeklerin Dansı" isimli çocuk kitabı Khora Yayınları'ndan çıktı.

Khora Yayın Evi'nden yapılan açıklamaya göre, Mayıs kelebeklerinin kısa ama etkileyici hayatlarından esinlenilerek yazılan kitap, 8 yaş ve üzeri çocuklara hitap ederken, yetişkinlerin de zevkle okuyabileceği bir hikaye niteliğinde. Khora Yayın Evi'nin 50. kitabı olan "Kelebeklerin Dansı", Lefkoşa ve Mağusa Khora kitap evleri'nden, Akdoğan AFSA Lokali'nden ve tüm kitapçılardan temin edilebilir.

Açıklamada şöyle denildi:

“Melek isimli bir kelebek ile yine Melek ismindeki bir perinin maceralarını anlatan kitap, çocukların dünyasındaki yardımlaşma, hayal gücü, kıskançlık, pişmanlık, eğitici ödül ve cezalar, sevgi ve güven gibi çeşitli duygu ve olguları içeriyor. "Kelebeklerin Dansı"nda doğa ve hayvan sevgisi de işlenirken, ormandaki hayvanlar birbirinden renkli karakterlerle çocuk okurların beğenisine sunuluyor. 192 sayfalık, 31 bölümden oluşan resimli kitap, "Sakarya Kelebekleri" olarak da bilinen Mayıs kelebeklerinin bir günlük kısa hayatlarından ve gün sonundaki etkileyici danslarından esinlenilerek yazılmış.

1947 Lefkoşa Saman Bahçe doğumlu olan Sonay Yakup Yakupsoy, "Ortaokul yıllarımdan beri; yazmak tutkum, şiir en büyük sedam, en çok yapmak istediğim de kitap çıkarmaktı" diyor. Uzun yıllardır İngiltere'de yaşamını sürdüren yazar, Londra Türk Radyosu'nda şiir ve yemek programları hazırlayıp sundu. Yakupsoy'un "Gönül Tellerinde Nağmeler" isimli bir şiir kitabı ve "Kayıp Hayatlar" adlı bir romanı bulunmakta.

Nazen Şansal'ın yayına hazırladığı kitabın sayfa tasarımı Erkal Tülek'e ait. Yayınevi'nin ilk kez "Danışman Okur" uygulamasını başlattığı kitaba, 9 yaşındaki Alaşya Şansal Rahvancıoğlu da danışman okur olarak katkı koydu.

"Kelebeklerin Dansı", arka kapağındaki şu ifadelerle okura sunulmakta:

Mayıs kelebeklerini bilir misiniz? Hani şu renkleriyle capcanlı ama ömürleri kısacık olanlar…

Melek de bir “mayıs kelebeği” ama diğerlerinden çok farklı. Bir kanadı küçük, uçmakta zorlanıyor, bu nedenle herkes ona yardım ediyor.

Arkadaşı Nimpi ise Meleği kıskanarak işleri epeyce karıştırıyor…

Bir yandan Işıltılı Orman’daki hayvanlar, diğer yandan Periler Ülkesi’nden gizlice kaçan periler prensesi Melek, bu küçük mayıs kelebeğini kurtarıp “Büyük Dans”a yetiştirebilecekler mi?

Peki ya kelebek Melek ile periler prensesi Melek nasıl bu kadar benzeyebilirler? Bu benzerliğin sırrını öğrenebilecekler mi?

Küçük okurları heyecanlı bir serüvene davet eden mayıs kelebeklerinden, yetişkinlerin de öğrenecekleri var:

Diyoruz ki gitmeden / Doğa sizi kucaklarken / Size de bize de yeterken / Bu didişmek niye? / Her şeyin bir sonu var / Bilmezlikten gelmek / Niye?”