Başkent Lefkoşa’nın tarihi yapılarından “Tanti’nin Hamamı”nı konu alan fotoğraf sergisi, yarın akşam 18.00’de Bedesten’de açılıyor.

Küratörlüğünü sanatçı Ayhatun Ateşin’in, proje sorumluluğunu Oya Kutsal’ın yaptığı sergide; Arif İşgüzar, Yıltan Taşçı, Nihal Sakarya, Adem Kavaz, Mustafa Evirgen, Erhan Özben, Özhan Özatay, Buket Özatay, Bahar Taşlı, Mustafa Müezzinoğlu, Tevfik Ulual ve Ceyhan Özyıldız’ın fotoğrafları yer alacak.

Aralarında gazetecilerin ve sanatçıların da bulunduğu 20 kişi ise fotoğrafçı modeli olarak projede yer aldı.

Sergi, 5 Aralık tarihine kadar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında izlenebilecek.

Sanatçı Ayhatun Ateşin tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“KKTC sınırları içindeki gizli tarihin öncelikle varlığının, ardından bu günkü içler acısı durumunun her kesimde farkındalığının yaratılması için Oya Kutsal öncülüğünde çok boyutlu ve uzun soluklu bir farkındalık projesi başlatılmıştır. Kültürel varlıklar, bir ülkenin onlarca yüzyıllık geçmişinden izler taşıyan önemli mekanlar ve yapılardır. Bu varlıklar içinde hamamların da tarihsel, kültürel ve sosyal önemi büyüktür. Bir proje kapsamında mekan olarak seçilen Tanti’nin Hamamı da bu değerler arasındadır. Günümüzde ayakta durmakta güçlük çeken bu değerli yapıyı mekan olarak tercih ederek, kültürel varlıkların önemine dikkat çekmeyi hedefleyen fotoğrafçılar, tüm tarihi eserlerimizin bu günkü durumunu sembolize eden Tanti’nin Hamamı’nı ortak stüdyo olarak kullanmış ve fotoğraf modelleriyle yaptıkları fotoğraf çekimleriyle tarihi eserlerimizle ilgili kendi mesajlarını vermiştir.

Proje, Turizm Bakanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Kıbrıs Vakıflar İdaresi ve Girne Belediyesi tarafından desteklenmektedir.”