Lefkoşa Belediye Orkestrası, 2014-2015 yılının ilk dönem konserini, 2 Ekim Perşembe akşamı, Büyük Han’da gerçekleştirdi. Can Sözer’in şefliğinde Lefkoşa Belediye Orkestrası’na ülkemiz ses sanatçılarından Lütfiye Özipek solist olarak eşlik etti. İlginin yoğun olduğu gecede, Büyük Han’ın mistik ortamıyla bütünleşen konser dinleyicelere unutulmaz dakikalar yaşattı. Konsere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve bazı meclis üyeleri de katıldı.

Duygularını sesine başarıyla yansıtan, yorumlarıyla dinleyicileri büyüleyen pop- jaz sanatçısı Lütfiye Özipek, Hüseyin Altan ile yaptığı düetle de geceye ayrı bir renk kattı. Lefkoşa Belediye Orkestrası konserleri her ay farklı solist eşliğinde ve mekanlarda ücretsiz olarak gerçekleşmeye devam edecek.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Lefkoşalılara hizmet vermeye devam edeceklerini belirten LTB Başkanı Mehmet Harmancı, halkın bir araya gelmesini sağlayacak, bu tür sosyal ortamlarda buluşturacak organizasyonların yapılmasının kentlilik bilinci yaratmak açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Böyle bir orkestraya sahip olduğu için Lefkoşa’nın çok şanslı olduğunu söyleyen Harmancı, çok keyif aldığı bu gecenin gerçekleşmesinde katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti.